«Πράσινα Ταξί»: Πρώτη καταβολή επιδότησης 22.000 ευρώ για δικαιούχο

Η πληρωμή σε δικαιούχο για το πρώτο "πράσινο" ταξί και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών.

Πριν μερικές ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης καταβολής επιδότησης σε δικαιούχο του προγράμματος «Πράσινα Ταξί». Ο δικαιούχος έλαβε το ποσό των 22.000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το πρώτο ταξί που έλαβε επιδότηση ανήκει σε επαγγελματία οδηγό από την Πτολεμαΐδα. Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει μερικά στοιχεία για την πρόοδο του προγράμματος. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» έχει γίνει υποβολή 81 αιτήσεων έως σήμερα. Από αυτές, οι 53 αιτήσεις έχουν ενταχθεί σε αποφάσεις υπαγωγής. Στις 21/11 μάλιστα υπήρξε ένταξη των 17 εξ αυτών.

Εξοικονομώ: Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής αιτήσεων – Cars Electric

Τι αφορά το πρόγραμμα “Πράσινα Ταξί”

Το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και η αντικατάσταση του στόλου των Ε.Δ.Χ οχημάτων Ταξί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αντίστοιχα ηλεκτρικά. Επομένως, προσφέρει σημαντικά κίνητρα σε επαγγελματίες οδηγούς για να αλλάξουν τα παλιά τους οχήματα με ηλεκτρικά.

Αυτά τα μέτρα θα έχουν ως αποτέλεσμα μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχουν ως προέλευση τον τομέα των μεταφορών. Έτσι, υπηρετούν τους κλιματικούς στόχους που έχει θέσει η Ελλάδα, καθώς και την ελληνική πράσινη ενεργειακή μετάβαση.

ΥΠΕΝ: 7 μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους – Cars Electric

Οι δηλώσεις της Υφυπουργού Μεταφορών για την πρώτη πληρωμή σε δικαιούχο του προγράμματος

Σε δηλώσεις της, η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανέφερε τα εξής: «Είναι μια σημαντική, συμβολικά, στιγμή η πληρωμή επιδότησης, μέσω του προγράμματος “Πράσινα Ταξί”, στον πρώτο επαγγελματία οδηγό, που απέκτησε το νέο του ηλεκτρικό ταξί. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης και ισχυρή βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι οι επαγγελματίες του κλάδου, που επιθυμούν την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, να επωφεληθούν της πολύ υψηλής επιδότησης, η οποία διατίθεται».

Τέλος, επισήμανε πως η επιδότηση των 22.000 ευρώ ανά ταξί δε θα παραμείνει τόσο υψηλή επ’ αόριστον. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί θα πρέπει να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την υποβολή των αιτήσεων τους.

abb_img
spot_img