Ραγδαία αύξηση 240% στις πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων μέσα σε έναν χρόνο καταγράφεται στις ΗΠΑ

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό στις ΗΠΑ. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν, πραγματικά, εκτοξευθεί στα ύψη.

Μάλιστα, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν πρόκειται να χάσουν τη δυναμική τους, σύντομα…

Ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων των ηλεκτρικών ποδηλάτων φτάνει στο 240% τους τελευταίους 12 μήνες

electric bikes

Τα τελευταία στοιχεία καταρτίστηκαν από την NPD και υποδεικνύουν ρυθμό ανάπτυξης ηλεκτρικών ποδηλάτων 240% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι οι πωλήσεις του γενικού εξοπλισμού ποδηλασίας αυξήθηκε μόνο σε ποσοστό 15%, δείχνοντας ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι εκείνα που οδηγούν τη συνολική ανάπτυξη στη βιομηχανία ποδηλασίας.

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν αποτελεσματική σωματική άσκηση

Ενώ κάποιοι ανησυχούσαν ότι ίσως είχε δημιουργηθεί μια “φούσκα” νέων αναβατών ποδηλάτων που έσπευσαν να αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα μετά την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας στις αρχές του 2020, τελικά διαπιστώθηκε μιας συνεχής και άνευ προηγουμένου ανάπτυξη της βιομηχανίας των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

electric bikes

Η αυξημένη άνεση που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχει πείσει πολλούς οδηγούς, αλλά και χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών να στραφούν σε αυτά.

Ενώ οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να προσφέρουν σχεδόν την ίδια ποιότητα και ένταση άσκησης με τα συμβατικά ποδήλατα, το πρόσθετο όφελος της υποβοήθησης του πεντάλ, βοηθά τους αναβάτες να φτάνουν ευκολότερα και γρηγορότερα στους προορισμούς τους.

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας παγκοσμίως θεωρούν ότι η διάρκεια 2,5 ωρών μέτριας άσκησης ανά εβδομάδα με ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τους ενήλικες, καθώς η άσκηση με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά και παθήσεων, όπως είναι ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να διανύσουν αποστάσεις με ταχύτητες έως και 32 χλμ./ώρα με ελάχιστη χρήση του πεντάλ. Αυτά τα πλεονεκτήματα προστίθενται στην τεράστια εξοικονόμηση χρόνου για τις μετακινήσεις σε αστικές περιοχές, όπου οι ποδηλατόδρομοι προσφέρουν γρήγορες λύσεις και εναλλακτικές οδούς.

Επιπλέον, όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες ηλεκτρικών ποδηλάτων το θεωρούν περισσότερο διασκεδαστικό από ένα συμβατικό ποδήλατο.

Σχεδόν μηδενικές ήταν οι περιπτώσεις αύξησης των τιμών, παρά την πρωτόγνωρη ζήτηση

Οι εταιρείες έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό σταθερές τις τιμές των ηλεκτρικών ποδηλάτων στις ΗΠΑ.

Πολλές μάρκες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να παραδώσουν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα στο καταναλωτικό κοινό, αλλά υπήρξαν σχεδόν μηδενικές περιπτώσεις αύξησης των τιμών.

electric bikes

Διαβάστε επίσης: Το “στυλ” της νέας ποδηλατικής κουλτούρας των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Με μια σειρά από ενδιαφέροντα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα να εμφανίζονται στην αγορά και με το καταναλωτικό κοινό που δεν σταματά να τα αγοράζει, η συνεχής ανάπτυξη της κατηγορίας είναι σχεδόν βέβαιη και για το εγγύς μέλλον.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!