Στη Ρουμανία τα ηλεκτρικά έχουν τις δικές τους πινακίδες

Στη Ρουμανία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν διαφορετικές πινακίδες, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από τα συμβατικά οχήματα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Ρουμανία ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικών πινακίδων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της χώρας. Είναι μια κίνηση, στην οποία έχουν προχωρήσει ήδη αρκετές χώρες. Συγκεκριμένα, Πολωνία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αλλάξει ήδη τις πινακίδες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στη Μαλαισία βρίσκεται ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος!

Πώς είναι οι πινακίδες των ηλεκτρικών στη Ρουμανία;

Στη Ρουμανία οι πινακίδες για τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν πράσινο χρώμα στο περίγραμμα τους. Ακόμη, τα γράμματα και οι αριθμοί τους θα έχουν, επίσης, πράσινο χρώμα. Παρόμοιο χρώμα έχουν και οι πινακίδες των ηλεκτρικών στην Ουκρανία. Σε αυτές, όμως, πράσινο χρώμα διαθέτει το φόντο.

Μεταχειρισμένα: Αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις!

Ο Υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας αναφέρει, πως προχώρησαν στην αλλαγή των πινακίδων, για να ξεχωρίζουν τα ηλεκτρικά από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Θα απολαμβάνουν, δηλαδή, μειώσεις φόρων, πρόσβαση σε περιοχές χαμηλών ρύπων και δικούς τους χώρους στάθμευσης.

Έρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Χαβάη, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Μασαχουσέτη, ειδικές πινακίδες έχουν λάβει τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα. Συγκεκριμένα, οι πινακίδες περιλαμβάνουν τις λέξεις «Electric Vehicle». Ένα κοινό με τη Ρουμανία είναι το χρώμα των πινακίδων της Μασαχουσέτης, οι οποίες είναι πράσινες.

Fuel Pass: Επιδότηση και για τα ηλεκτρικά!

Η περίπτωση της Νορβηγίας

Στη Νορβηγία οι πινακίδες των ηλεκτρικών διαθέτουν τα γράμματα EL, EK, EV, EB, EC, ED και EE, για να ξεχωρίζουν. Οι κάτοχοι τους, λοιπόν, πληρώνουν λιγότερο για τη στάθμευση αλλά και στα διόδια. Τέλος, η συγκεκριμένη σήμανση χρησιμεύει και στα σωστικά συνεργεία, τα οποία γνωρίζουν τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του οχήματος.

 

Editorial