Μεταχειρισμένα: Αυξάνονται οι διαδικτυακές πωλήσεις!

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σημειώνουν εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου εντός Ευρώπης και αυξάνουν τα κέρδη των εταιρειών.

Από το 2020 παρατηρούμε αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία πωλούνται μέσω διαδικτύου, συγκεντρώνουν το 4,2% της ευρωπαϊκής αγοράς. Το εν λόγω ποσοστό, μάλιστα, θα αγγίξει το 9,7% το 2025 και στις ΗΠΑ το 18%.

Τι προκάλεσε την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων στα μεταχειρισμένα

Κάθε μήνα παρατηρούμε τη στροφή όλο και περισσότερων καταναλωτών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα στην αγορά μέσω διαδικτύου. Η πανδημία, μάλιστα, και οι περιορισμοί των lockdown, οδήγησαν στην δημιουργία και την ανανέωση των σελίδων των διάφορων εμπόρων.

Ακόμη, η παύση της παραγωγής αυτοκινήτων λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της έλλειψης πρώτων υλών, έστρεψε το κοινό στα μεταχειρισμένα.

Ακόμη στην αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνέβαλε η μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί η αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και τα αυξημένα κέρδη των εταιρειών.

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι να προσέξεις;

Ποιες αλλαγές παρατηρούμε

Το ενδιαφέρον για τις πωλήσεις μεταχειρισμένων μέσω διαδικτύου προκάλεσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό διάφορων εμπόρων. Τις αγορές, σύμφωνα με έρευνα, οι καταναλωτές τις πραγματοποιούν ακόμα και μέσω του «έξυπνου» κινητού τους τηλεφώνου. Επιπλέον, όσοι έμποροι είχαν ήδη διαδικτυακή παρουσία, επέκτειναν περαιτέρω τις ψηφιακές υπηρεσίες τους.

Ακόμη, ορισμένες εταιρείες στοχεύουν στην αποκλειστική διάθεση των αυτοκινήτων τους μέσω διαδικτύου. Μία τέτοια εταιρεία είναι η Tesla, ενώ και Volvo προχώρησε σε παρόμοια ανακοίνωση το 2021.

Τέλος, για να προχωρήσουν οι εταιρείες στη διαδικτυακή πώληση αυτοκινήτων, θα πρέπει να παρέχουν ψηφιακό έλεγχο των εγγράφων και της φυσικής κατάστασης του αυτοκινήτου. Ο ψηφιακός, λοιπόν, έλεγχος θα πρέπει να απεικονίζει επακριβώς την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Μεταχειρισμένα Tesla… ακριβότερα από καινούρια!

Τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής πώλησης

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της διαδικτυακής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, είναι η καλή τιμή τους. Ακόμη, μπορεί κανείς να εντοπίσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της αρεσκείας του αρκετά πιο μακριά. Παράλληλα, δεν θα δαπανήσει χρόνο και χρήματα για να ταξιδέψει λόγω του ηλεκτρονικού χαρακτήρα της αγοράς.

Ωστόσο, αρκετοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι το μειονέκτημα της ψηφιακής αγοράς είναι η αδυναμία επιθεώρησης του αυτοκινήτου.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2022!

Για μεταχειρισμένα στη Γερμανία

Η Γερμανία αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Τα μεταχειρισμένα εκεί παρουσιάζουν προσιτές τιμές και είναι σε καλή κατάσταση.

Ακόμη, στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς συμβάλλει η διαθεσιμότητα των μεταχειρισμένων και ο αριθμός των ηλεκτρονικών εταιρειών για μεταχειρισμένα οχήματα. Τέλος, την τάση επιτείνουν οι επιλογές χρηματοδότησης και ασφάλισης του αυτοκινήτου στη χώρα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!