Σε λειτουργία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας εδώ και 1 μήνα!

Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας δόθηκε στην κυκλοφορία από τις 22 Ιουλίου και κάνει συντομότερο το ταξίδι από την Αθήνα έως την Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Η παράκαμψη Αμφιλοχίας αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 22 Ιουλίου. Η παράκαμψη, μάλιστα, με μήκος 17 χιλιομέτρων ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου στη σύνδεση με την Ιονία Οδό και φτάνει ως την περιοχή του Δρυμού.

Το νέο τμήμα, λοιπόν, δίνει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αμφιλοχίας. Παράλληλα, μειώνει το χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες με το νέο αυτοκινητόδρομο!

Η παράκαμψη Αμφιλοχίας αλλάζει το πρόσωπο της Δυτικής Ελλάδας

Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους πολίτες. Αρχικά, κατασκευή της παράκαμψης Αμφιλοχίας εξοικονομεί 25 λεπτά μετακίνησης κατά την κύρια διεύθυνσης της, από την Ιόνια Οδό έως την περιοχή Λουτράκι. Ακόμη, μειώνει την σημερινή απόσταση κατά 7 χιλιόμετρα και συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μετακινήσεων και της κατανάλωσης καυσίμων.

Τέλος, κάνει ελκυστικότερη την περιοχή για παραγωγικές επενδύσεις αλλά και αναβαθμίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της.

Έρχεται και η υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας!

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Η παράκαμψη Αμφιλοχίας, όπως προαναφέραμε, αποτελεί τμήμα του έργου Άκτιο-Αμβρακία, το συνολικό μήκος του οποίου αγγίζει τα 48,5 χιλιόμετρα. Με την παράδοση, λοιπόν, της παράκαμψης λειτουργούν τα 31 από τα 48,5 χιλιόμετρα, καθώς από τον Απρίλιο του 2019 έχουν παραδοθεί τα πρώτα 14 χιλιόμετρα.

Ουσιαστικά, για την ολοκλήρωση του έργου αναμένουμε την παράδοση του τμήματος Βόνιτσα-Δρυμός και ενός μικρού τμήματος στο Άκτιο. Ο χρονικός, μάλιστα, ορίζοντας για την ολοκλήρωση του έργου είναι το καλοκαίρι του 2023.

Τέλος, το έργο έχει προϋπολογισμό 160,5 εκατομμύρια ευρώ και διαθέτει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου. 2+2 λωρίδες, δηλαδή, ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους.

abb_img
spot_img