Σπουδαστές σχεδιάζουν το… ηλεκτρικό μέλλον της Mitsubishi

Το Mitsubishi Moonstone Concept είναι αποτέλεσμα μίας ομάδας σπουδαστών και μας δείχνει τις σκέψεις τους για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Ακόμη μία εταιρεία, η οποία στρέφεται στους νέους θέλοντας να κατανοήσει πώς ονειρεύονται το μέλλον της αυτοκίνησης, είναι η Mitsubishi. Σε αυτό το πλαίσιο, η ιαπωνική φίρμα συνεργάστηκε με μία ομάδα σπουδαστών του IED (Istituto Europeo di Design) του Τορίνο. Εκεί, τους παρουσίασε το αντικείμενο της μεταπτυχιακής τους εργασίας.

Η εταιρεία τους ζήτησε να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά, μελλοντικό crossover όχημα της Mitsubishi, για το 2035. Ωστόσο, αυτό θα έπρεπε να προσφέρει υψηλές επιδόσεις και να συνδυάζει τετρακίνηση, για οδήγηση σε όλα τα εδάφη.

Παράλληλα, να προσφέρει μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις στον πλανήτη. Προφανώς, αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το Mitsubishi Moonstone Concept που βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Η Mitsubishi ετοιμάζει «ηλεκτρική» αντεπίθεση

Και εγένετο το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Mitsubishi Moonstone 

Αρχικά, το Mitsubishi Moonstone Concept είναι ένα άκρως εντυπωσιακό crossover, το οποίο διαθέτει κουπέ 2θυρο αμάξωμα. Επιπλέον, έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, δείχνοντας τον εκτός δρόμου προσανατολισμό του. Σχεδιαστικά, διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής φίρμας και φυσικά εκρηκτική εμφάνιση.

Το εμπρός μέρος, ξεχωρίζει κυρίως για την σχεδίαση των προβολέων του. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο ξεχωριστά ζευγάρια φωτιστικών σωμάτων, τεχνολογίας LED. Στο καπό λαμβάνουν χώρα οι ανιχνευτές Lidar, με τους βασικούς προβολείς να είναι ακριβώς από κάτω. Επιπλέον, στις άκρες του προφυλακτήρα υπάρχουν εισαγωγές αέρα, που αποσκοπούν στην ψύξη των φρένων και τους διαχωρίζει ένα κεντρικό διακοσμητικό.

Έρχεται η εξηλεκτρισμένη εποχή του Mitsubishi ASX

Στο πλαϊνό τμήμα του πρωτότυπου μοντέλου, εντύπωση προκαλούν οι μυώδεις θόλοι των τροχών. Και εκεί εντοπίζουμε έντονες γραμμές, που τονώνουν περαιτέρω τη δυναμικότητα του Moonstone Concept.

Η σχεδίαση του πίσω τμήματος είναι σύμφωνη με την αεροδυναμική εικόνα του μοντέλου, με την οροφή να καταλήγει ομαλά στην τρίτη πόρτα. Φυσικά, υπάρχει και η ανάλογη αεροτομή, όπως και φωτιστικά σώματα LED με 3 ακτίνες στις άκρες του αμαξώματος.

Μαθητές σχεδιάζουν το… ηλεκτρικό μέλλον της Mitsubishi

Με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και βιώσιμα υλικά

Κατά το μεγαλύτερο μέρος, η κατασκευή του Mitsubishi Moonstone Concept είναι από βιώσιμα υλικά. Μάλιστα, αυτά δεν αφορούν αποκλειστικά το εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου, αφού τα συναντάμε και στο αμάξωμα του, όπως τα πλαστικά περιμετρικά των θόλων.

Αποκάλυψη τώρα για το νέο Mitsubishi ASX!

Οι σπουδαστές του IED δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με το σύστημα κίνησης του Mitsubishi Moonstone Concept. Ωστόσο, αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα διαθέτει τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ώστε να υπάρχει τετρακίνηση. Το σίγουρο είναι ότι αντικρίζουμε  ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, μίας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι στο μέλλον πιθανότατα να είναι υπο τη σκέπη μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Στο παρακάτω video, η ομάδα σπουδαστών του IED μας παρουσιάζει το Mitsubishi Moonstone Concept:

Editorial