Ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με drive-in cinema

Ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για την πόλη του Los Angeles, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα και ως drive-in cinema.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με drive-in cinema; Το αρχιτεκτονικό γραφείο Woods Bagot το έκανε!

Σχεδίασε έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για την πόλη του Los Angeles, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα και ως drive-in cinema.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Το όνομα του πρότζεκτ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται αυτή η ιδέα είναι Re-Charge LA και σχεδιάζει λύσεις, ώστε να μετατραπούν οι σταθμοί φόρτισης σε σημεία ενδιαφέροντος που προσελκύουν επισκέπτες, οι οποίοι θα είναι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία χρειάζονται επαναφόρτιση.

drive in cinema charging station 1

Μία μεγάλη ψηφιακή οθόνη θα λειτουργεί διττά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η οθόνη θα βρίσκεται σε πιο χαμηλή θέση και θα στέκεται ως στέγαστρο πάνω από τα αυτοκίνητα, ενώ το βράδυ θα σηκώνεται σε ψηλότερη θέση, ώστε να μπορούν οι κάτοχοι των ηλεκτρικών οχημάτων να απολαμβάνουν ταινίες, καθώς θα βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητα τους, τα οποία παράλληλα φορτίζουν.

Τα Σαββατοκύριακα, μάλιστα, γύρω από τον σταθμό φόρτισης θα μπορούν να παρκάρουν food trucks ολοκληρώνοντας το σκηνικό, όπου κάποιος θα μπορεί να απολαύσει μία ταινία συνοδεία φαγητού και αναψυκτικών.

drive in cinema charging station design

Το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί πάνω από μία ώρα για μία πλήρη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος, η ιδέα απαντά στην ερώτηση του “τι μπορεί να κάνει ένας οδηγός, ενώ φορτίζει το αυτοκίνητο του;”, καλύπτοντας μάλιστα πολλαπλές ανάγκες ταυτόχρονα, ενώ φαντάζει ιδανική και για τους λάτρεις της 7ης τέχνης.

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Το αρχιτεκτονικό γραφείο πρότεινε, επίσης, να χρησιμοποιείται ο περιβάλλον χώρος και για τις συναντήσεις που κάνουν συχνά οι ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων, ώστε να είναι εμφανής η σύνδεση της ιστορίας με τη νέα γενιά του αυτοκινήτου.

drive in charging station 2

Η αρχιτεκτονική ομάδα εμπνεύστηκε από τις δυνατές εικόνες και συνειρμούς που δημιουργεί ένα “gas station” για τα αμερικάνικα δεδομένα και την αμερικάνικη κουλτούρα. Και φυσικά μπορούμε να θυμηθούμε αμέτρητες σκηνές από αμερικανικές ταινίες που διαδραματίζονται σε αυτό το σκηνικό.

Επιπλέον έχουν προβλέψει στον σχεδιασμό και τις νέες ενδεχόμενες εξελίξεις της τεχνολογίας που θα επιτρέψουν τη φόρτιση με ανέπαφο τρόπο, χωρίς τη χρήση καλωδίου.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!