Στην Αγγλία θα φορολογήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Στην Αγγλία θα επιβληθούν τέλη κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025, σύμφωνα με δήλωση του Καγκελάριου Jeremy Hunt.

Ακούστε το άρθρο

Η νομοθεσία σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αγγλία αλλάζει. Μάλιστα, ο Καγκελάριος της Αγγλίας, Jeremy Hunt, ανακοίνωσε την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 και μετά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει σε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα για όλα τα αυτοκίνητα. Παράλληλα, στην Ιαπωνία εξετάζουν την φορολόγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βάσει των διανυθέντων χιλιόμετρων τους.

Στη Νορβηγία θα φορολογήσουν τα ηλεκτρικά!

Τέλη κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αγγλία

Η Αγγλία θα επιβάλλει τέλη κυκλοφορίας και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με στόχο ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων. Μάλιστα, η έναρξη του νέου συστήματος θα λάβει χώρα από το 2025 και μετά, σύμφωνα με τον Καγκελάριο της Αγγλίας.

Ουσιαστικά, οι προβλέψεις λένε ότι το 2025 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά. Επομένως, δεν είναι δυνατή η εξαίρεση τους από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης οχημάτων.

Επιπλέον, οι φορολογικοί συντελεστές εταιρικών αυτοκινήτων θα παραμείνουν χαμηλότεροι για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες. Ωστόσο, οι πολίτες θα δουν αύξηση στους εν λόγω συντελεστές κατά μία ποσοστιαία μονάδα για τρία χρόνια από το 2025.

Τα ατυχήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν… ακριβά!

Ο Jeremy Hunt, Καγκελάριος της Αγγλίας, δήλωσε:

«Η πρόβλεψη του OBR (Γραφείο Προϋπολογισμού) αναφέρει ότι τα μισά από όλα τα νέα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025. Επομένως, για να κάνουμε το φορολογικό μας σύστημα πιο δίκαιο, αποφάσισα ότι από τότε, τα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα εξαιρούνται πλέον από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης οχημάτων».

Η Ελβετία θα φορολογήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Και η Ιαπωνία φορολογεί τα ηλεκτρικά

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας πρότεινε τη φορολόγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με βάση τα χιλιόμετρα, τα οποία διανύουν. Ουσιαστικά, κατά τον ίδιο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ασυλία, ενώ τα συμβατικά φορολογούνται μέσω της κατανάλωσης καυσίμων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι λόγω του μεγαλύτερου βάρους τους, τα ηλεκτρικά προκαλούν περισσότερες φθορές στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα, τις εν λόγω φθορές καλύπτουν χρήματα από τα κρατικά ταμεία.

abb_img