Στην Ελλάδα η ανανεωμένη και εξηλεκτρισμένη Mercedes-Benz GLA

Διαθέσιμη στην χώρα μας είναι η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA, με εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης και πλούσιο εξοπλισμό.

Ακούστε το άρθρο

Το μικρότερο και αρκετά δημοφιλές SUV της Mercedes-Benz αποκτά τώρα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία τονώνουν περαιτέρω τον δυναμικό χαρακτήρα του. Στον τομέα της εμφάνισης, στο εμπρός μέρος, η νέα Mercedes-Benz GLA διαθέτει ανασχεδιασμένη και πιο εντυπωσιακή μάσκα. Παράλληλα, νέα εικόνα παρουσιάζει και ο προφυλακτήρας, με τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα στις άκρες του.

Το πακέτο ολοκληρώνει το καπό, με τα έντονα κάθετα νεύρα να τονίζουν περισσότερο το δυναμισμό του μοντέλου. Ωστόσο, νέα είναι και τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία πλέον συνοδεύονται με την υπογραφή «LED High Performance». Μάλιστα, η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη από τη βασική έκδοση του γερμανικού SUV.

Παρατηρώντας τη νέα Mercedes-Benz GLA στο πίσω μέρος, εντοπίζουμε έναν επίσης ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Αντίστοιχα με το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, διαφορετικής σχεδίασης είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, επίσης τεχνολογίας LED. Προφανώς, νέες είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες ξεκινούν στην βασική έκδοση από τις 18 ίντσες.

Test Drive || Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC: Πολύ-τέλεια!

Με νέο εσωτερικό η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA

Το εσωτερικό της ανανεωμένης Mercedes-Benz GLA διαθέτει νέα εικόνα, παραμένοντας φυσικά πολυτελές και ποιοτικό. Ανάλογη είναι και η αναβάθμιση στο επίπεδο εξοπλισμού του μοντέλου, από τη βασική κιόλας έκδοση. Ωστόσο, τα βλέμματα μαγνητίζει η ανεξάρτητη διπλή οθόνη στο ταμπλό, με διάσταση 10,25 ίντσες έκαστη. Αυτή αναλαμβάνει να προβάλει τις ενδείξεις, τόσο του πίνακα οργάνων, όσο και του συστήματος infotainment.

Μάλιστα, το infotainment χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά του συστήματος MBUX της γερμανικής μάρκας στον βασικό εξοπλισμό. Νέας σχεδίασης είναι και το τιμόνι, το οποίο είναι αποκλειστικά δερμάτινο, ενώ εναλλακτικά είναι διαθέσιμο και με απομίμηση δέρματος «ARTICO». Παράλληλα, στην έκδοση εξοπλισμού AMG Line, προσφέρει λειτουργία θέρμανσης, κάτι το οποίο συναντάμε για πρώτη φορά στο μοντέλο.

Test Drive || Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Στην Ελλάδα η ανανεωμένη και εξηλεκτρισμένη Mercedes-Benz GLA

Με εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης και αποδοτικούς diesel

Στην βάση της γκάμας της νέας Mercedes-Benz GLA, συναντάμε το βενζινοκίνητο μοτέρ των 1,3 λίτρων. Ειδικότερα, αυτό αποδίδει 163 ίππους, προσφέροντας κίνηση στους εμπρός τροχούς. Στη συνέχεια ακολουθούν 2 εκδόσεις 2,0 λίτρων με 190 και 224 ίππους και τετρακίνηση 4Matic. Σε κάθε μία από τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, τα θερμικά μοτέρ χρησιμοποιούν μία ήπια υβριδική τεχνολογία. Αυτή αυξάνει τις προαναφερθείσες ιπποδυνάμεις κατά 13 ίππους.

Στην κορυφή των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης του νέου μοντέλου, βρίσκεται η επιλογή Plug-in Hybrid. Πιο συγκεκριμένα, αυτή χρησιμοποιεί τον κινητήρα βενζίνης των 1,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 163 ίππους. Ωστόσο, το μοτέρ αυτό λειτουργεί σε συνεργασία με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει επιπλέον 109 ίππους.

Mercedes-Benz A-Class: Αυτές είναι οι τιμές της!

Στην Ελλάδα η ανανεωμένη και εξηλεκτρισμένη Mercedes-Benz GLA

Σε οτι αφορά τη φόρτιση, ο χρήστης της νέας GLA έχει πλέον 3 επιλογές. Εκτός των «βασικών» 3,7 kW, η μπαταρία τώρα φορτίζει και με εναλλασσόμενο ρεύμα, έως τα 11 kW. Επιπλέον, δυνατή είναι η φόρτιση με συνεχές ρεύμα έως και 22 kW, επιτρέποντας την περαιτέρω μείωση των χρόνων φόρτισης. Μάλιστα, η MercedesBenz έχει επίσης ανανεώσει τις οπτικές ενδείξεις των υβριδικών λειτουργιών στην κεντρική μονάδα.

Την γκάμα κινητήρων ολοκληρώνουν τα 3 diesel μοτέρ, αποκλειστικά διαθέσιμα με χωρητικότητα 2,0 λίτρων. Αυτά αποδίδουν 150 ίππους, σε δικίνητη ή τετρακίνητη έκδοση και 190 ίππους σε αποκλειστικά τετρακίνητη εκδοχή. Από πλευράς κόστους, η νέα MercedesBenz στην ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης GLA 200, ξεκινάει από τα 47.500 ευρώ. Παράλληλα, η Plugin Hybrid εκδοχή GLA 250 e κοστίζει 56.500 ευρώ, με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις να είναι διαθέσιμες με τιμή από 55.300 ευρώ.

abb_img