Test Drive || Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC: Πολύ-τέλεια!

Δοκιμάζουμε την τετρακίνητη Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC των 228 ίππων και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Η Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC είναι η απόδειξη ότι η γερμανική φίρμα λατρεύει την ηλεκτροκίνηση. Ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό SUV, που συνδυάζει εμφάνιση, ποιότητα και φυσικά τεχνολογία. Στοιχεία, τα οποία έχει εκτιμήσει δεόντως και το αγοραστικό κοινό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτές περιπτώσεις.

Test Drive || Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Mercedes-Benz EQA όπως λέμε… GLA

Είναι ξεκάθαρο ότι η Mercedes-Benz EQA είναι η ηλεκτρική εκδοχή της GLA. Σαφώς ως ηλεκτρικό μοντέλο φέρει αλλαγές στο αμάξωμα συγκριτικά με την θερμική εκδοχή του. Αρχικά, η εμπρός μάσκα είναι κλειστή, αφού δεν υπάρχει η ανάγκη ψύξης του κινητήρα. Επιπλέον τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τα ενώνει μία λωρίδα LED. Στο σύνολό τους όλα τα παραπάνω, συνδυαστικά με τις αεροδυναμικές ζάντες, προσδίδουν συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28!

Test Drive || Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC: Πολύ-τέλεια!

Ωστόσο, αν «βάλουμε κάτω» τις διαστάσεις, σε απόλυτα νούμερα η EQA είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την GLA. Για την ακρίβεια το μήκος είναι αυξημένο κατά 53 χιλιοστά. (4.463 χιλιοστά στο σύνολο) και το ύψος κατά 9 χιλιοστά (1.620 χιλιοστά). Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στο μεταξόνιο και το πλάτος, με 2.729 χιλιοστά και 1.834 χιλιοστά αντίστοιχα.

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe μας αποκαλύπτεται!

Τεχνολογική υπεροχή και ποιότητα Mercedes-Benz

Στο εσωτερικό της EQA, η τεχνολογία κυριαρχεί, υπηρετώντας αδιάκοπα τον οδηγό. Το ενιαίο ψηφιακό πάνελ με τις 2 παράλληλες ψηφιακές οθόνες των 10,25 ιντσών (7,25 ιντσών οι οθόνες του βασικού εξοπλισμού), κερδίζουν το ενδιαφέρον του χρήστη.

Test Drive || Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC: Πολύ-τέλεια!

Για την μεγαλύτερη ευκολία του χειριστή, τα περισσότερα εντός της καμπίνας λειτουργούν με φωνητικές εντολές. Βέβαια, υπάρχει και το touchpad στην κεντρική κονσόλα, ώστε με την αφή να δοθούν οι κατάλληλες εντολές.

Σε ότι αφορά την ποιότητα, αυτή αναδεικνύει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μαλακά και ευχάριστα στην αφή. Η συναρμογή παίρνει «άριστα», ενώ έχει δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στο φινίρισμα. Τέλος, οι χώροι είναι άνετοι για 5 επιβάτες, με αρκετό «αέρα» για τα γόνατα και κεφάλι τους. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 340 λίτρα!

Test Drive || Mercedes-Benz EQC: Ηλεκτρική πολυτέλεια!

Ισχυρός ηλεκτροκινητήρας με ικανοποιητική αυτονομία

Η εντυπωσιακή Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC αποδίδει 228 ίππους και 390 Nm ροπής. Στην έκδοση της δοκιμής μας, ο ασύγχρονος ηλεκτροκινητήρας του εμπρός άξονα, λειτουργεί παράλληλα με έναν μικρότερο πίσω. Αυτό το set up ουσιαστικά μετατρέπει σε τετρακίνητο, το ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz.

Από τα πρώτα μέτρα που κάνει κανείς με την Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC, αντιλαμβάνεται τη δύναμη που έχει. Μάλιστα, για το 0100 χλμ./ώρα αρκούν 7,7 δευτερόλεπτα, ενώ την τελική ταχύτητα περιορίζει ο ηλεκτρονικός κόφτης στα 160 χλμ./ώρα. Αυτό για να πέσει ο ρυθμός μείωσης της αυτονομίας.

Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η EQA 300 καταναλώνει 17,4-18,6 kWh/100 χλμ. με αυτονομία που αγγίζει τα 411-438 χιλιόμετρα, με τη μπαταρία των 66,5 kW. Η φόρτιση σε επιτοίχιο ταχυφορτιστή 11 kW απαιτεί 5 ώρες και 45 λεπτά. Αν η φόρτιση γίνει σε συνεχές ρεύμα (DC) 100 kW το 80% της ενέργειας είναι υπόθεση 32 λεπτών.

Mercedes-Benz GLE: Φύσηξε υβριδικός άνεμος!

Test Drive || Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC: Πολύ-τέλεια!

Στα προσφέρει όλα στο δρόμο

Η Mercedes-Benz είναι ένας κατασκευαστής που προικίζει με ασφάλεια και άνεση τα μοντέλα της. Και η Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Η δύναμη των 228 ίππων περνάει με ασφάλεια στο δρόμο, στοιχείο που επιτρέπει στο γερμανικό ηλεκτρικό SUV να είναι σταθερό σε κάθε περίπτωση.

Οι κλίσεις στις στροφές είναι μικρές, όμως η πληροφόρηση από το τιμόνι επαρκής! Η πρόσφυση πρακτικά είναι ανεξάντλητη, με μόνο κάποιες τάσεις υποστροφής! Και αυτό υπό καθεστώς έντονης πίεσης.

Test Drive || Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 300 e!

Test Drive || Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC: Πολύ-τέλεια!

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ο οδηγός απολαμβάνει πλήρη ησυχία, με την ποιότητα κύλισης να ενθουσιάζει. Η ανάρτηση απορροφά ιδανικά τις ανωμαλίες του δρόμου, ενώ υπάρχει και εξαιρετική ανάκτηση ενέργειας. Αυτή, ο οδηγός μπορεί να την αυξομειώνει, μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι.

Τέλος, η Mercedes-Benz EQA 300 4MATIC κοστίζει από 53.500 ευρώ. Τιμή που σίγουρα δεν την λες μικρή, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός: «Ότι πληρώσεις παίρνεις»! Και στην περίπτωση της Mercedes EQA 300 4MATIC, ο υποψήφιος κάτοχος απολαμβάνει μεγάλες δόσεις τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας!

Δείτε και μόνοι σας στο video που σας ετοιμάσαμε:

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γράτσος

Editorial