Στην παραγωγή το Fisker Ocean

Ξεκίνησε και επίσημα η παραγωγή του Fisker Ocean από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα της εταιρείας.

Ακούστε το άρθρο

Η παραγωγή του Fisker Ocean ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Για την ακρίβεια, αυτή την ημερομηνία προέβλεπε και το χρονοδιάγραμμα της αμερικάνικης φίρμας. Να σημειωθεί ότι η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος λαμβάνει χώρα στο Graz της Αυστρίας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Magna Steyr. Αν και στην αρχή η δυναμική της παραγωγής θα είναι χαμηλή, η Fisker στοχεύει στην παραγωγή 42.400 οχημάτων έως το τέλος του 2023.

Ξεκινά η παραγωγή του Fisker Ocean!

300 Fisker Ocean μέχρι και τον Μάρτιο του 2023

Η Fisker θα ξεκινήσει με την παραγωγή 300 Ocean κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Στη συνέχεια, στοχεύει τα 8.000 έως το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους. Επιπλέον, κατά το τρίτο τρίμηνο επιθυμεί την παραγωγή 15.000 μονάδων. Τέλος, το 2023 κλείνει με την παραγωγή 42.400 Ocean.

Οι πρώτες 5.000 μονάδες θα είναι αυτοκίνητα της έκδοσης One Launch Edition. Η συγκεκριμένη ξεκινά από τα 68.999 δολάρια και πατάει στην έκδοση Extreme. Ουσιαστικά, ξεχωρίζει ΑΠΌ τα πρόσθετα σπορ χαρακτηριστικά της.

Fisker Pear: Με σχετικά προσιτή τιμή στην Ευρώπη

Η έκδοση Sport του Fisker Ocean διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα με απόδοση 275 ίππων. Επιπλέον, την μπαταρία του κατασκευάζει η CATL και προσφέρει αυτονομία 402 χιλιομέτρων. Ακόμη, η τιμή της θα ξεκινήσει από τα 37.499 δολάρια.

Η έκδοση Ultra είναι διαθέσιμη με 2 ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 540 ίππων. Παράλληλα, διαθέτει μία μπαταρία νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου, η οποία προσφέρει αυτονομία 547 χιλιομέτρων. Η αρχική τιμή της εν λόγω έκδοσης, είναι τα 49.999 δολάρια.

Fisker Pear: Νέο teaser και η αγωνία κορυφώνεται!

Τέλος, η τιμή τη έκδοσης Extreme ξεκινά από τα 68.999 δολάρια και είναι διαθέσιμη με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης 550 ίππων. Και αυτή η έκδοση διαθέτει μία μπαταρία νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου και προσφέρει 563 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής του Ocean, η Fisker ανακοίνωσε την κατασκευή 95 πρωτότυπων. Με αυτά τα πρωτότυπα οχήματα η Fisker εκπαιδεύει τους εργαζόμενους στο service για τις αυστηρές δοκιμές του μοντέλου.

abb_img