Σύμπραξη Apple με Hyundai στην ηλεκτροκίνηση;

H Apple φαίνεται ότι βρίσκει στο «πρόσωπο» της Hyundai, τον παρτενέρ που ψάχνει από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι εν λόγω πληροφορίες για συζητήσεις ανάμεσα στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό και τη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, διέρρευσαν στα κορυφαία διεθνή πρακτορεία.

Η Hyundai επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Apple, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ειλημμένη απόφαση για σύμπραξή τους σε κοινό project.

Διαβάστε: Ηλεκτρικό αυτόνομο αυτοκίνητο δια χειρός Apple!

Παρόλο που λίγες ώρες αργότερα η Hyundai, εξέδωσε νέα… διευκρινιστική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι συζητά γενικώς με άλλες εταιρείες για EV οχήματα και όχι συγκεκριμένα με την Apple, τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ μεταδίδουν τα τελευταία 24ώρα, ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει ήδη τις εσωτερικές συνομιλίες σχετικά με το project με την Αpple και αναμένει την έγκριση από τον πρόεδρό της.

Διαβάστε: Ποια είναι τα νέα ηλεκτρικά SUV που θα λανσάρει ο όμιλος Hyundai το 2021

Η Apple επιθυμεί διακαώς να εισέλθει στον χώρο της αυτοκίνησης και δη της ηλεκτροκίνησης. Στοχεύει, έως το 2024 να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα εφοδιάζεται με δική του μπαταρία, όπως επίσης και με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Ιδανικός παρτενέρ η Hyundai

Η Hyundai φαντάζει ως ένας ιδανικός παρτενέρ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Αpple. Διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία, αλλά και τη δυναμική, καθώς επενδύει σημαντικά ποσά στην ηλεκτροκίνηση. Διαθέτει, μεταξύ άλλων την εταιρεία Aptiv, η οποία αναμένεται να προσφέρει μια αυτόνομη πλατφόρμα οδήγησης, έτοιμη για παραγωγή έως το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Hyundai κατασκεύασε την EV πλατφόρμα Ε-GMP που υποστηρίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα. Η αρχιτεκτονική της E-GMP θα συμβάλλει στα σχέδια του Hyundai Motor Group να παρουσιάσει συνολικά 23 EV μοντέλα και να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο EV παγκοσμίως μέχρι το 2025.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!