Συμφωνία ΕΤΕπ – Motor Oil για ανάπτυξη σταθμών φόρτισης

Η συμφωνία ΕΤΕπ - Motor Oil προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και σταθμών υδρογόνου.

Η συμφωνία ΕΤΕπ – Motor Oil προβλέπει ένα 10ετές δάνειο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Με το δάνειο αυτό συγχρηματοδοτείται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για την ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών υδρογόνου σε όλη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, στο πλάνο υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση περίπου 3.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Για τα οχήματα υδρογόνου, οι υποδομές περιλαμβάνουν μία ηλεκτρολυτική κυψέλη για την παραγωγή υδρογόνου, σταθμό τροφοδοσίας για τη φόρτωση υδρογόνου στα ρυμουλκούμενα βυτία, ρυμουλκούμενα βυτία υδρογόνου και σταθμούς ανεφοδιασμού με υδρογόνο.

Σταθμοί φόρτισης ανά 60 χιλιόμετρα στην ΕΕ!

Σημαντική μείωση των ρύπων

Το έργο συμβάλλει στη μείωση των ρύπων όπως επίσης και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου και ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, αναμένεται να δώσει μία σημαντική ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των αντίστοιχων τομέων της αγοράς.

Για τη συμφωνία ΕΤΕπ – Motor Oil, ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil, δήλωσε:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύναψη αυτής της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα του Ομίλου Motor Oil προς την κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα και να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία μέσω στρατηγικών συμμαχιών. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας. Καθώς επίσης και την κάλυψη των αναγκών για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πράσινα καύσιμα».

Αντίστοιχα, ο κ. Ιωάννης Καλτσάς, Επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας της ΕΤΕπ για Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε:

«Η αγορά οχημάτων μηδενικών εκπομπών, είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα. Mέσω της χρηματοδότησης αυτού του καινοτόμου έργου, η ΕΤΕπ υποστηρίζει τον μετασχηματισμό των οδικών μεταφορών. Παράλληλα δίνουμε την κατεύθυνση προς το υδρογόνου και την ηλεκτρική κίνηση.

Επιπλέον, ενισχύει την αυξημένη βιωσιμότητα και μεταφέρει ένα μήνυμα για την τόνωση της περαιτέρω χρηματοδότησης από τις εμπορικές τράπεζες σε παρόμοια έργα. Η σημερινή συμφωνία είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης εργασίας μεταξύ της ΕΤΕπ και της Motor Oil Hellas. Η εταιρεία δουλεύει πυρετωδώς για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος μέσω των προϊόντων και των λειτουργιών της».

Σταθμοί φόρτισης: Μεγάλες οι ενεργειακές απαιτήσεις

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 49% των έργων των ΕΤΕπ – Motor Oil θα είναι εντός του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Επιπλέον, πλάνο ανάπτυξης προβλέπει το 100% του δικτύου να εγκατασταθεί σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες και σε περιφέρειες μετάβασης και συνοχής. Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι δημόσιοι και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!