Συνεργασία Ford με Google – Το σύστημα Android θα «εξοπλίζει» τα μοντέλα της εταιρείας

Μια στρατηγική συνεργασία που θα ξεκινήσει το 2023 και θα έχει εξαετή χρονικό ορίζοντα υπέγραψαν Ford και Google.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα αυτοκίνητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android και όλες τις εφαρμογές πληροφοριών και infotaiment που το «πλαισιώνουν».

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από το 2023 και μετά, οι κάτοχοι των μοντέλων της Ford θα έχουν στη διάθεσή τους εφαρμογές και υπηρεσίες, όπου οι χάρτες της Google για την πλοήγηση, το Google Play για τις ανάγκες της ψυχαγωγίας τους, όπως επίσης και τη δυνατότητα φωνητικό ελέγχου διαφόρων συστημάτων που τους παρέχει το λειτουργικό σύστημα Android.

Διαβάστε: Το Android Auto έρχεται και στην Ελλάδα

Πέρα από τη σύμπραξη στο τομέα της συνδεσιμότητας, οι δύο εταιρείες είναι πολύ πιθανό να συνεργαστούν στενά και άλλους τομείς προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης.

Η Google, άλλωστε, έχει εντρυφήσει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης και διαθέτει τη τεχνογνωσία, κάτι που ασφαλώς θέλει να «εκμεταλλευτεί» η Ford.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με την Google,  o CEO της Ford Jim H Farley, τόνισε ότι: «καθώς η Ford συνεχίζει τον πιο βαθύ μετασχηματισμό στην ιστορία της, με την ηλεκτροκίνηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτο-οδήγηση, δημιουργεί μαζί με την Google ένα εργοστάσιο καινοτομίας που είναι πραγματικά ικανό να προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και να εκσυγχρονίσει την επιχείρησή