Τα 3 «φυλακισμένα» Tesla Roadster βρήκαν… σπίτι!

Τα 3 μυστηριώδη και ολοκαίνουρια Tesla Roadster που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα, πουλήθηκαν έναντι του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Πριν από περίπου ένα μήνα, οι φωτογραφίες 3 Tesla Roadster είχαν κατακλίσει το διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για 3 ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία βρήκαν εγκαταλειμμένα οι αρχές, μέσα σε ένα κοντέινερ στην Κίνα. Προφανώς, εκτός από την σπανιότητά τους, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι είχαν μηδενικά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, τα συγκεκριμένα οχήματα είχαν να δουν το φως του ήλιου για 13 χρόνια.

Τότε, την εμφάνισή της έκανε η Gruber Motors, η οποία ανέλαβε να τα προωθήσει στην αγορά. Προφανώς, αρχικά τα… τσέκαρε, προσπαθώντας παράλληλα να τα επαναφέρει στη… ζωή. Μάλιστα, παρά τα χρόνια αναμονής, η κατάστασή τους ήταν πραγματικά εφάμιλλη ενός καινούργιου οχήματος. Ακόμη και στο εσωτερικό τους υπήρχαν τα χάρτινα εργοστασιακά καλύμματα στο πάτωμα. Ωστόσο, τώρα η Gruber Motors βρήκε αγοραστή, ο οποίος κατέθεσε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να τα αποκτήσει.

Έλον Μασκ: Το Tesla Roadster έρχεται… μάλλον το 2024

Τι «κρύβεται» πίσω από την ιστορία των 3 εγκαταλειμμένων Tesla Roadster;

Η Gruber Motors δεν αρκέστηκε αποκλειστικά στην πώλησή τους, προχωρώντας στην διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ανακάλυψε κάτι αρκετά σημαντικό. Πιο συγκεκριμένα, έμαθε ότι μία κινέζικη εταιρεία είχε αγοράσει αρχικά τα 3 συγκεκριμένα Tesla Roadster. Ωστόσο πριν ολοκληρωθεί η παράδοσή τους, η εν λόγω εταιρεία κήρυξε πτώχευση. Έτσι, κανείς δεν τα αναζήτησε για 13 ολόκληρα χρόνια.

Τρία ολοκαίνουργια Tesla Roadster είδαν ξανά τον… ήλιο!

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι, η προαναφερθείσα εταιρεία σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει με διαφορετικό τρόπο. Ειδικότερα, στα σχέδιά της ήταν να τα αποσυναρμολογήσει, ώστε να μπορεί να μελετήσει την κατασκευή και την τεχνολογία που φέρουν. Μάλιστα, στα άμεσα μελλοντικά σχέδιά της ήταν να γίνει κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ανταγωνιστής της Tesla. Από ότι φάνηκε, δεν τα πήγε και πολύ καλά…

Το Tesla Roadster «έκλεισε» 5 χρόνια στο διάστημα!

Ωστόσο, την πλήρη αποκάλυψη του μυστηρίου επισκιάζουν οι πληροφορίες για την ύπαρξη ενός ακόμη Tesla Roadster. Βέβαια, κανείς δεν βρήκε το αμάξωμα, παρά μόνο κάποια εξαρτήματά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τιμή των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ακόμη και για τα 3 οχήματα, είναι αρκετά υψηλή. Και αυτό είναι γεγονός, αν λάβουμε υπόψιν ότι η υψηλότερη τιμή μεταπώλησης ενός ανάλογης κατάστασης Tesla, ήταν μέχρι στιγμής, σχεδόν 150.000 δολάρια.

Editorial