Τα Audi A5, Q5 και A6 e-tron έρχονται το 2024

Η Audi μετά το Q6 e-tron είναι έτοιμη να παρουσιάσει ακόμη 3 μοντέλα στο τέλος του 2024. Ο λόγος για τα A5, Q5 και A6 e-tron.

Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγες μέρες η Audi παρουσίασε το Q6 e-tron, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα σταματήσει εκεί. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της γερμανικής μάρκας, θα έρθουν και άλλα μοντέλα και μάλιστα πολύ σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα επίσημο έγγραφο Audi Report 2023 154 σελίδων αναφέρει περισσότερα από 20 νέα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά πριν από το τέλος του επόμενου έτους. Από αυτά το μοντέλα ξεχωρίζει το A6 e-tron, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric). Το νέο A6 e-tron θα είναι διαθέσιμο ως sedan και ως wagon.

Νέο ηλεκτρικό Audi στην βάση της γκάμας

Το Audi A4 γίνεται ηλεκτρικό A5

Επιπλέον, στο 2o εξάμηνο του έτους, η Audi θα αποκαλύψει τη νέα γενιά της σειράς A5 και το Q5. Τα εν λόγω μοντέλα θα χρησιμοποιούνται στην πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC), η οποία θα είναι μια εξέλιξη της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής MLB του VW Group.

Το νέο Audi Q6 e-tron έκανε επίσημη πρεμιέρα!

Επίσης, να σημειώσουμε η γερμανική μάρκα δεν κάνει καμιά αναφορά στο Α4 γιατί αυτό θα αποτελέσει παρελθόν, δίνοντας τη θέση του στο A5. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την έλευση του A4 e-tron, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα ως ηλεκτρικό μοντέλο.

Το 2024 θα καλωσορίσουμε τα νέα Α5 και Q5

Τέλος, η Audi θα παρουσιάσει την 3η γενιά του Q5 το 2024 , όπως δηλαδή A5. Αργότερα, θα κυκλοφορήσουν και άλλα μοντέλα. Όπως για παράδειγμα, το Q3, το RSE, το Q6 e-tron Sportback και το νέο SUV καθισμάτων Q9.

Πηγή: Motor1

abb_img