Το νέο Audi Q6 e-tron έκανε επίσημη πρεμιέρα!

Το ηλεκτρικό SUV Audi Q6 e-tron είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche.

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Audi Q6 e-tron πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PPE, την οποία η γερμανική μάρκα ανέπτυξε μαζί με την Porsche.

Το Q6 e-tron φέρνει μια συναρπαστική συνδυασμένη απόδοση και τεχνολογία προς την αγορά. Το νέο μοντέλο προσφέρει αυτονομία έως και 625 χιλιόμετρα και αποδίδει 388 ίππους. Να σημειώσουμε πως η Audi αποκάλυψε και το μοντέλο εν ονόματι SQ6 με ισχύ 516 ίππων. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Το Audi Q6 e-tron φέρνει την ηλεκτρική επανάσταση!

Τα φώτα του Audi Q6 e-tron κλέβουν την παράσταση

Αρχικά, όσον αφορά τις διαστάσεις, το μήκος του Audi Q6 e-tron είναι στα 4,77 μέτρα, το το πλάτος του στα 1,99 μέτρα, το ύψος του στα 1,65 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2,90 μέτρα. Εξωτερικά, προσφέρει μια μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, με την επιβλητική μάσκα και τα ενεργά LED φώτα να κλέβουν την παράσταση.

Ειδικότερα, τα ενεργά φωτιστικά σώματα μπορούν να αλλάξουν την υπογραφή τους. Τα μπροστινά φώτα προσφέρουν έως και 8 διαφορετικές υπογραφές, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να εξατομικεύει το αυτοκίνητό του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι στο πίσω μέρος. Εκεί, τα OLED φωτιστικά σώματα αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο. Για πρώτη φορά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους άλλους χρήστες του δρόμου. Ουσιαστικά, ενημερώνονται για ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από τυχόν ατυχήματα ή βλάβες, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο οδική ασφάλεια.

‘Εφτασε η στιγμή για το Audi Q6 e-tron Sportback!

Άνεση και τεχνολογία στο εσωτερικό

Εσωτερικά, η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με 3 οθόνες και λειτουργικό Android, προσφέροντας ένα εκτεταμένο σύστημα infotainment. Πιο αναλυτικά, διαθέτουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και μία οθόνη αφής 14,5 ιντσών.

Οι 2 οθόνες «κοιτάζουν» προς το μέρος του οδηγού για μεγαλύτερη διευκόλυνση. Η 3η οθόνη είναι τοποθετημένη μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, στον οποίο και επιτρέπει να βλέπει ταινίες και βίντεο. Όπως επίσης και να βρίσκει τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης.

Επιπλέον, για πρώτη φορά το infotainment λειτουργικό Android και φυσικά μπορεί να δέχεται ασύρματες ενημερώσεις. Παράλληλα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει εφαρμογές από άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα στο Youtube. Και μάλιστα, χωρίς να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε ότι έχει να κάνει με τους αποθηκευτικούς χώρους, το πορτμπαγκάζ του Q6 e-tron έχει χωρητικότητα 526 λίτρων, ενώ αν πέσουν τα πίσω καθίσματα η χωρητικότητα φτάνει τα 1.529 λίτρα. Επιπλέον, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος στον μπροστινό μέρος κάτω από το καπό στα 64 λίτρα.

Το νέο Audi Q6 e-tron κάνει σκληρή προπόνηση στα χιόνια!

Εντυπωσιακές επιδόσεις, δυνατή αυτονομία

Περνάμε στις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του Q6 e-tron. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυαστική ισχύ στους 388 ίππους. Αντίστοιχα, το SQ6 αποδίδει 517 ίππους. Και τα 2 μοντέλα είναι διαθέσιμα σε 4κίνητες εκδόσεις, ενώ αναλόγως την αγορά θα είναι διαθέσιμα και σε άλλες εκδόσεις.

Επίσης, το νέο Q6 e-tron ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ το SQ6 θέλει 4,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του πρώτου είναι στα 210 χλμ./ώρα, ενώ του SQ6 στα 230 χλμ./ώρα.

Όσο για τη μπαταρία, αυτή είναι χωρητικότητας 100 kWh, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 625 χιλιόμετρα. Επίσης, σύμφωνα με τη μάρκα, το Q6 e-tron μπορεί να φορτίσει έως και 270 kW, χάρη στη τεχνολογία των 800V που υποστηρίζει η πλατφόρμα ΡΡΕ. Μάλιστα, η μπαταρία φορτίζει από το 10% έως το 80% σε περίπου 21 λεπτά.

Οι τιμές του Audi Q6 e-tron και SQ6

Τέλος, οι παραγγελίες για το Audi Q6 e-tron και το SQ6 ξεκινούν αυτόν τον μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι. Στην αγορά της Γερμανίας, οι τιμές ξεκινούν από 74.700 ευρώ για το Q6 e-tron και 93.800 ευρώ για το SQ6.

 

abb_img