Τα BMW Art Cars αποκτούν ψηφιακή μορφή στην πρώτη έκθεση επαυξημένης πραγματικότητας

Η BMW, με αφορμή τον εορτασμό συμπλήρωσης μισού αιώνα εμπλοκής σε πολιτιστικές δράσεις, ένωσε τις δυνάμεις της με την Acute Art για την υλοποίηση μιας μοναδικής έκθεσης.

Για πρώτη φορά, η διάσημη BMW Art Car Collection παρουσιάζεται μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Στις 21 Ιουλίου, το project λανσαρίστηκε με τη συμβολή της δωρεάν εφαρμογής Acute Art, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που τα ψηφιακά «rolling sculptures» (δηλαδή, «γλυπτά πάνω σε ρόδες») βρίσκονται στη διάθεση του κοινού σε όλον τον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή.

Διαβάστε επίσης: H BMW παρουσίασε επίσημα το φουτουριστικό e-scooter CE 04

Η Ιστορία της BMW Art Car Collection

Η διάσημη συλλογή ξεκίνησε όταν ο Γάλλος οδηγός αγώνων και λάτρης της τέχνης, Hervé Poulain, σε συνεργασία με τον τότε Διευθυντή της BMW Motorsport, Jochen Neerpasch, ζήτησε από τον καλλιτέχνη και φίλο του Alexander Calder να σχεδιάσει το πρώτο BMW Art Car, το BMW αγωνιστικό αυτοκίνητο του Poulain το 1975.

Έκτοτε, 19 διακεκριμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν σχεδιάσει αυτοκίνητα BMW της εποχής τους, το καθένα μέσα από μία τελείως διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση που αντανακλούσε την πολιτιστική και ιστορική εξέλιξη της τέχνης, της σχεδίασης και της τεχνολογίας.

Δείτε εδώ τη συλλογή των προηγούμενων Art Cars της BMW.

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων της πολιτιστικής εμπλοκής του BMW Group, τα Art Cars έκαναν τη γνωριμία τους με τον ψηφιακό κόσμο και παρουσιάστηκαν σε αυτή την ιδιαίτερα συναρπαστική έκθεση 360°: εσωτερικά, εξωτερικά ή σε όποια τοποθεσία επιθυμούσε ο χρήστης.

Διαβάστε επίσης: Η BMW αποκάλυψε τη νέα ηλεκτρική i4

Η BMW Art Car Collection σήμερα

Στις 21 Ιουλίου, τα πρώτα BMW Art Cars αποκαλύφθηκαν μέσω της εφαρμογής.

Alexander Calder (BMW 3.0 CSL, 1975)

BMW Art Car by Alexander Calder, BMW 3.0 CSL, 1975, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

Michael Jagamara Nelson (BMW M3, 1989)

BMW Art Car by Michael Jagamara Nelson, BMW M3, 1989, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

Ken Done (BMW M3, 1989)

BMW Art Car by Ken Done, BMW M3, 1989, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

Matazo Kayama (BMW 535i, 1990)

BMW Art Car by Matazo Kayama, BMW 535i, 1990, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

Esther Mahlangu (BMW 525i, 1991)

BMW Art Car by Esther Mahlangu, BMW 525i, 1991, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

Jeff Koons (BMW M3 GT2, 2010)

BMW Art Car by Jeff Koons, BMW M3 GT2, 2010, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

John Baldessari (BMW M6 GTLM, 2016)

BMW Art Car by John Baldessari, BMW M6 GTLM, 2016, augmented reality. Courtesy of the artist and Acute Art in collaboration with BMW Group Culture. (07/2021)

Προσεχώς, περισσότερα BMW Art Cars θα ενσωματώνονται στο Acute Art App κάθε δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της Art Basel που πραγματοποιείται στη Βασιλεία, όλα τα Art Cars θα περιλαμβάνονται στο App.

Οδηγίες για να δείτε διαδραστικά τα BMW Art Cars

Για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ανακαλύψουν πλήρως και να γνωρίσουν τα διαδραστικά BMW Art Cars, η εφαρμογή Acute Art διατίθεται δωρεάν στα App Store και Google Play.

  1. Κατεβάστε το Acute Art App μέσω App Store ή Google Play.
  2. Ανοίξτε το Acute Art app και επιλέξτε “BMW Art Cars”, επιλέξτε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια την επιλογή “place”.
  3. Στρέψτε το κινητό σας προς το πάτωμα και πατήστε για να τοποθετήσετε το έκθεμα. Σύρετε το δάχτυλό σας στη οθόνη για να περιστρέψετε και να ζουμάρετε.

Το Acute Art app χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία που λειτουργεί καλύτερα με τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών με σύγχρονο λογισμικό.

Οι υποστηριζόμενες συσκευές είναι από το iPhone X και πάνω, το Samsung Galaxy S8 ή κάτι αντίστοιχο.

Το app απαιτεί τηλέφωνο με ελάχιστη μνήμη 4GB και λειτουργικό σύστημα Apple iOS 11 ή Android 8.0 Oreo (API 24).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: acuteart.com.

Το BMW Group έχει δεσμευτεί στην υποστήριξη και προώθηση του πολιτισμού, σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης ινστιτούτα και καλλιτεχνικούς δημιουργούς.

Μέσω αμοιβαίου σεβασμού και περιέργειας, η BMW συνδέει τους ανθρώπους με τη βοήθεια του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο – με φυσικό και ψηφιακό τρόπο.

Για αυτό, η BMW συνεργάζεται με την Acute Art: για να υπερβεί τα φυσικά όρια της τέχνης διερευνώντας το εκφραστικό μέσο από μία διαφορετική διάσταση.

abb_img
spot_img