Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν πόλο έλξης για όλο και περισσότερους καταναλωτές, οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους και τα αγοράζουν.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα μεγαλώνει ο αριθμός των οδηγών, οι οποίοι επιλέγουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικό της εξέλιξης είναι η στροφή των οδηγών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οποίοι παρέμεναν πιστοί στις μάρκες τους. Μάλιστα, τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν οι οδηγοί μοντέλων Honda και Toyota.

Hλεκτρικά αυτoκίνητα: Πόσο «καθαρά» είναι;

Τι συμβαίνει με την Tesla;

Σύμφωνα με την S&P Global Mobility, όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Μάλιστα, τα επιλέγουν και υποψήφιοι αγοραστές, οι οποίοι στο παρελθόν στόχευαν μόνο στην απόκτηση ενός Tesla.

Παράλληλα, την εν λόγω τάση αποδεικνύει και η μείωση των πωλήσεων της αμερικάνικης φίρμας. Ουσιαστικά κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο, καθώς κυκλοφορούν πλέον αρκετά μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά και οδηγική συμπεριφορά, σε πιο προσιτή τιμή.

Ωστόσο, η Tesla διατηρεί ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικών των ΗΠΑ, με τις πωλήσεις της σε υψηλά ποσοστά παγκοσμίως.

Πότε τα ηλεκτρικά αυτoκίνητα θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά;

Όλοι λανσάρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι περισσότερες παραδοσιακές εταιρείες αυτοκίνητων έχουν λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με επιτυχία. Μάλιστα, στοχεύουν στην αύξηση της συγκεκριμένης κατηγορίας στη γκάμα τους.

Ωστόσο, η Honda και η Toyota έχουν καθυστερήσει σε αυτόν τον τομέα. Επομένως, η πτώση του μεριδίου τους στην αγορά είναι αναπόφευκτη. Επιπλέον, χάνουν και κάποιους από τους λεγόμενους πιστούς πελάτες τους.

Αντίστοιχη μείωση στο μερίδιο τους στην αγορά συναντάμε και στα μοντέλα με φυσικό αέριο. Άλλωστε, αυτό πιστοποιούν και τα δεδομένα της S&P Global Mobility, τα οποία δείχνουν τη στροφή των καταναλωτών στα ηλεκτρικά και την απομάκρυνση τους από τα συμβατικά μοντέλα.

Hλεκτρικά αυτοκίνητα: Φόρτιση που;

Παράλληλα, αν και η ηλεκτροκίνηση είναι σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια. Αρχικά, το πρόβλημα στις υποδομές και την έλλειψη σημείων φόρτισης παραμένει. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμη πιο ακριβά από τα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.

Επιπρόσθετα, σημαντικό ποσοστό της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζει την εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, παρά την σχετική απαγόρευση πώλησης του 2035. Ουσιαστικά, ποντάρουν στην επιθυμία μεγάλου μέρους των καταναλωτών, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν να οδηγούν αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!