Τα ηλεκτρικά περιπολικά στη Βρετανία μένουν από… ρεύμα!

Τα ηλεκτρικά περιπολικά στην Μεγάλη Βρετανία, αντιμετωπίζουν προβλήματα την ώρα του καθήκοντος, γιατί ξεμένουν από ρεύμα.

Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο τα έχουν βρει σκούρα στην καταπολέμηση του εγκλήματος, λόγω έλλειψης ενέργειας στα ηλεκτρικά περιπολικά. Τα εν λόγω οχήματα παρουσιάζουν συνεχή αύξηση στον στόλο των βρετανικών αστυνομικών δυνάμεων. Ωστόσο, αρκετές φορές δεν διευκολύνουν ιδιαίτερα τους αστυνομικούς.

Το αυξημένο βάρος δημιουργεί το πρόβλημα

Οι μπαταρίες των περιπολικών αδειάζουν πολύ γρήγορα και δημιουργούν πρόβλημα σε μία πιθανή καταδίωξη ή στην προσέγγιση ενός σημείου, όπου είναι απαραίτητη η αστυνομική επέμβαση.

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο μεγάλο βάρος του εξοπλισμού που φέρουν τα περιπολικά, το οποίο επηρεάζει την αυτονομία τους.

100 ηλεκτρικά οχήματα πήραν φωτιά σε σταθμό φόρτισης

Τα περισσότερα ηλεκτρικά περιπολικά στο Gloucestershire

Τα προβλήματα αυτά ανέφερε ο Αστυνομικός Επίτροπος της πόλης Gloucestershire, Chris Nelson. Το αστυνομικό τμήμα Gloucestershire Constabulary διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, από τα 435 οχήματα, το 21% είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ωστόσο, ο Neslon ανησυχεί ιδιαιτέρως για τον επιχειρησιακό αντίκτυπο που έχουν τα ηλεκτρικά περιπολικά.

Περιπολικό εμβολίζει ένα Tesla Model S Plaid στο Μεξικό

Δυσεύρετοι οι φορτιστές

Σύμφωνα με τον Nelson, πολλές φορές οι αστυνομικοί ψάχνουν φορτιστές εν ώρα καθήκοντος για να φορτίσουν τη μπαταρία του περιπολικού. Επιπλέον, τα περιπολικά τους ξεμένουν από ρεύμα, πράγμα που τους αναγκάζει να αλλάξουν όχημα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Συγκεκριμένα, ο Nelson αναφέρει:

«Έχω ακούσει ότι πολλοί αστυνομικοί που κυκλοφορούν με ηλεκτρικά οχήματα έχουν προβλήματα, αφού δεν μπορούν να βρουν εγκαταστάσεις φόρτισης».

Για να συμπληρώσει:

«Αν και κατανοώ και υποστηρίζω τους κλιματικούς νόμους, πρώτη μου προτεραιότητα είναι να καταπολεμήσω το έγκλημα. Και ως εκ τούτου, πρέπει να λάβω υπόψη το λειτουργικό αποτέλεσμα».

abb_img