Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν την πρώτη επιλογή μετακίνησης των Ευρωπαίων, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το κίνητρο των Ευρωπαίων να αγοράσουν ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο.

Η αποφυγή των μέσων μαζικής μεταφοράς φαίνεται ότι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό λόγο για να ξεκινήσουν οι άνθρωποι να κάνουν ποδήλατο.

Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους επιλέγει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που σημειώθηκαν στην τρίτη έκδοση της μεγάλης έρευνας καταναλωτών της Shimano.

Η μελέτη εξέτασε τη θέση των ηλεκτρικών ποδηλάτων στις κοινωνίες μας και πώς ο Covid-19 και τα γεγονότα του 2020-2021 έχουν επηρεάσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την αγορά ή τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Τα πορίσματα της μελέτης και η ποδηλασία στη “μετά Covid-19 εποχή”

city ebike

Ενώ υπάρχει, όμως, αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, υπάρχουν ακόμα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να κάνουν πολλοί άνθρωποι αυτό το βήμα.

Για παράδειγμα, το 66% των Ευρωπαίων δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και το 24% δίνει ως λόγο ότι υπάρχει έλλειψη ασφαλούς υποδομής ποδηλασίας στις πόλεις τους.

Αυτό δείχνει ότι όχι μόνο οι ηγεσίες των πόλεων, τα συμβούλια και οι Αρχές, αλλά και η ευρύτερη βιομηχανία ποδηλάτων έχουν ακόμη δρόμο, προκειμένου να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που να μπορεί να πείσει τους ανθρώπους να στραφούν στην ποδηλασία. 

«Η πρώτη μας έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το YouGov 2019», λέει ο Ben Hillsdon, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στη Shimano Europe.

Η έκθεση του 2020 ερευνήθηκε και γράφτηκε ακριβώς στην αρχή της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19, όταν ήταν ακόμα αβέβαιο πώς θα διαφαινόταν η «νέα κανονικότητα» ή πόσο θα διαρκούσε η πανδημία.

Η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώθηκε σε 12 ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο και συμμετείχαν σε αυτήν 14.000 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν αποτελεσματική σωματική άσκηση

Επίσης, το 27% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει ή να αγοράσει ένα e-bike τώρα από ό,τι πριν την πανδημία, με τα 2/5 (39%) να δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιούσαν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Γιατί να αγοράσει κανείς ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

ebike cityΗ μελέτη αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το κίνητρο των Ευρωπαίων να αγοράσουν ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο.

Στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ισπανία ο κύριος λόγος είναι να αποφευχθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η αντικατάσταση ή τουλάχιστον μια εναλλακτική λύση στη χρήση μηχανοκίνητου οχήματος δίνεται ως ο κύριος λόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Το “στυλ” της νέας ποδηλατικής κουλτούρας των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Για τους κατοίκους της Ολλανδίας και της Πολωνίας, η καθημερινή άσκηση είναι ο βασικότερος λόγος, ενώ μόνο στη Γαλλία, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι ο σημαντικότερος λόγος για την αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!