Τα ηλεκτρικά της Olymp Cars έχουν… άρωμα Ελλάδας!

To Olymp Ares είναι κατά μία έννοια ελληνικό και κυρίως έτοιμο να σαρώσει την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Olymp Ares είναι το φουτουριστικό SUV της αυστριακής Olymp Cars, η οποία όπως είναι φανερό, τρέφει μεγάλη εκτίμηση για την Ελληνική Μυθολογία.

Το όνομα του επερχόμενου μοντέλου έχει πάρει έμπνευση από τις λέξεις Όλυμπος και Άρης (Θεός του πολέμου). Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το όνομα της μάρκας είναι γραμμένο με ελληνική γραμματοσειρά στη μάσκα του: ΟΛΥΜΠ.

Και το όνομα αυτής… Lamborghini Revuelto!

Olymp Ares με 600 χιλιόμετρα αυτονομία

Το Ares είναι ένα ηλεκτρικό πολυτελές SUV, με φουτουριστικό σχεδιασμό. Με μήκος που αγγίζει τα 4,80 μέτρα και μάσκα με μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Διαθέτει επίσης LED φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν στη τρίαινα του Ποσειδώνα, οι χειρολαβές των θυρών είναι ενσωματωμένες, ενώ στη θέση των καθρεπτών συναντάμε μικροκάμερες.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο θα προσφέρει 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με κάθε πλήρη φόρτιση. Και θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα επαναφόρτισης, επιτρέποντας την ανάκτηση του 80% της χωρητικότητας σε μόλις 20 λεπτά.

Αυτή είναι επιτέλους η ηλεκτρική Delorean Alpha 5!

Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το Olymp Ares δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας. Με το μοντέλο Hermes να είναι έτοιμο να ανοίξει τα… φτερά του στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων την Άνοιξη του 2023.

Στην κορυφή της… ηλεκτροκίνησης με την Olymp Cars

Η Olymp Cars έχει μεγάλες βλέψεις για την παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και στοχεύει να προφέρει τα επόμενα χρόνια, τέσσερα αυτοκίνητα, είτε ηλεκτρικά είτε με κυψέλες υδρογόνου. Η εταιρεία για την κατασκευή του χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Hephaestus (Ήφαιστος), η οποία μπορεί να «κουβαλήσει» μέχρι δύο ηλεκτροκινητήρες και διαφορετικές μπαταρίες με αυτονομία από 450 έως και 750 χιλιόμετρα.

Polestar 3: Πλησιάζει η μέρα της πρεμιέρας του!

Τέλος, όλα τα μοντέλα που θέλει να κατασκευάσει η αυστριακή εταιρεία θα έχουν ονόματα από την ελληνική μυθολογία. Δηλαδή, μελλοντικά θα δούμε τα εξής ηλεκτρικά:

  • Το μικρό αυτοκίνητο πόλης Selene (Σελήνη)
  • To οικογενειακό Hera (Ήρα)
  • Το ηλεκτρικό Pick-Up Artemis (Άρτεμις)

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!