Τα πλάνα της Mercedes-Benz για το μέλλον είναι ηλεκτρικά!

Η Mercedes-Benz στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της κατά 50% ανά επιβατικό αυτοκίνητο, έως το 2030.

Στο ψηφιακό συνέδριο αναλυτών και επενδυτών ESG, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών CO2. Και φυσικά για το μέλλον της, το οποίο είναι ηλεκτρικό. Συγκεκριμένα, στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος περισσότερο από το 50% ανά επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2020.

Επίσης, η γερμανική φίρμα επιθυμεί την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τέλος, έως το 2030 επιθυμεί την πλήρη μετατροπή της σε ηλεκτρική μάρκα, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς.

Στην Ελλάδα οι Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ και SL 63 4MATIC+

Η γκάμα της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz στοχεύει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Συγκεκριμένα, έως το 2025 επιθυμεί το 50% της γκάμας της να αποτελούν plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Επιπλέον, επιθυμεί μέχρι το 2030 ένα πλήρως ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο, όπου το επιτρέπει η αγορά.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ήδη, διαθέτει στην αγορά 6 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ θα λανσάρει άλλα 3. Τα EVs, τα οποία ήδη κυκλοφορούν, είναι τα εξής:

  • EQA
  • EQB
  • EQC
  • EQS
  • EQE 350+
  • EQV

Επιπρόσθετα, η Mercedes-Benz σύντομα θα κυκλοφορήσει τα ακόλουθα μοντέλα:

  • EQS SUV
  • EQE SUV
  • EQT

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

«Πράσινη φόρτιση» στο δίκτυο Mercedes me Charge

Στο δίκτυο φόρτισης Mercedes me Charge η εταιρεία εξασφαλίζει μια «πράσινη» διαδικασία φόρτισης. Συγκεκριμένα, σε 300.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, η Mercedes-Benz τα τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Mercedes-Benz: To Drive Pilot «λύνει» τα χέρια του οδηγού!

Παραγωγή μπαταριών με μειωμένες εκπομπές CO2

Η Mercedes-Benz θα μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα κατά τη διαδικασία παραγωγής μπαταριών. Θα εστιάσει, λοιπόν, στην παραγωγή κυψελών ουδέτερων σε CO2. Ουσιαστικά, οι εκπομπές CO2 στον κύκλο ζωής μιας μπαταρίας προκύπτουν κατά 50% στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή. Με την παραγωγή, δηλαδή, των νέων κυψελών αυτό θα μειωθεί κατά 20%.

Στην Ελλάδα η EQE σε δύο σούπερ εκδόσεις

Βιώσιμα υλικά από τη Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί στην παραγωγή αυτοκινήτων ανακυκλώσιμα υλικά. Συγκεκριμένα, υφάσματα ταπετσαρίας των καθισμάτων είναι από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Επιπλέον, τις επενδύσεις δαπέδων συνθέτουν νήματα από δίχτυα ψαρέματος και υπολείμματα υφασμάτων από παλιά χαλιά.

Κύριε οδηγέ, το νου σου στις χειρολαβές!

Ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Källenius, δήλωσε:

«Η επιθυμία για ατομική κινητικότητα αυξάνεται συνεχώς. Η αποστολή μας, λοιπόν, είναι να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη με βιώσιμο τρόπο. Η Mercedes-Benz έχει έναν σαφή οδικό χάρτη για το πώς να γίνει ανθρακικά ουδέτερη.

Mercedes-Benz: Νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Μέχρι το 2030, θέλουμε να φτάσουμε στα μισά του δρόμου. Τέλος, προκειμένου να σημειωθεί ταχύτερη πρόοδος στην προστασία του κλίματος, χρειαζόμαστε απόλυτη αφοσίωση στο στόχο και περισσότερη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων, των εταιρειών και της κοινωνίας στο σύνολό της».

 

abb_img
spot_img