Τα ποδήλατα της Trek μεταφέρουν τα παιδιά με ασφάλεια!

Τα δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα της Trek, Fletch Plus 2 και Fetch Plus 4, είναι ιδανικά για μεταφορά παιδιών και φορτίων.

Η εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων Trek μόλις κυκλοφόρησε 2 νέα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί τόσο για μεταφορές παιδιών όσο και φορτίων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Fetch+ 2 και Trek Fetch+ 4, «κουβαλάνε» τα… οικογενειακά βάρη.

Πιο συγκεκριμένα, τα 2 ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν διαφορετική σχεδίαση, με το Fetch+ 2 να κυκλοφορεί ως ποδήλατο φορτίου με μακρύ τρέιλερ πίσω. Το Fetch+ 4 έχει λιγότερο συνηθισμένη διάταξη, έχοντας το τρέιλερ στο μπροστά μέρος.

Ο σχεδιαστής της Trek, Eric δήλωσε σχετικά:

«Τα παιδιά ήταν το επίκεντρο όταν ξεκινήσαμε να τα σχεδιάζουμε. Συνειδητοποιήσαμε ότι όταν μία οικογένεια πρόκειται να αγοράσει ένα από αυτά τα ποδήλατα, τα παιδιά πρέπει να είναι το επίκεντρο».

Στα σκαριά ο πρώτος εναέριος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα

Το Trek Fetch+ 2 με μπαταρία από τη Bosch

Ειδικότερα, το Trek Fetch+ 2 θα χρησιμοποιεί το έξυπνο σύστημα BES3 της Bosch, με τη σειρά κινητήρων mid-drive της εταιρείας ειδικά για το τρέιλερ. Οι εν λόγω κινητήρες διαθέτουν συνεχή ισχύ 250 W.

Ωστόσο, η ροπή των 80 Nm προδίδει την πραγματική υψηλότερη ισχύ του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Μάλιστα, η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 32 χλμ./ώρα. Επιπλέον, περιλαμβάνει την μπαταρία 500 Wh της Bosch, τοποθετημένη στον κάτω σωλήνα του πλαισίου, ενώ είναι αφαιρούμενη για τη φόρτιση της.

Ανακάλυψε την πόλη παρέα με το iGo Metro CX

Η μπαταρία προσφέρει αρκετή αυτονομία, χάρη στην αποτελεσματική ρύθμιση υποβοήθησης πεντάλ του συστήματος κίνησης της Bosch. Μία μπαταρία επέκτασης εμβέλειας θα είναι διαθέσιμη για όσους θέλουν να μεταφέρουν μαζί τους μπαταρία άνω των 500 Wh.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο προσφέρει συνδυασμένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου χειριστή και επιβατών 200 κιλών. Το Fetch+ 2 θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2023 και θα κοστίζει 5.999 δολάρια.

To Swytch δίνει «ηλεκτρική πνοή» στα ποδήλατα

Με μεγαλύτερη μπαταρία το Fetch+ 2

Το Fetch+ 4 χρησιμοποιεί παρόμοιο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά φέρει μπαταρία 750 Wh. Η μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας ταιριάζει καλύτερα στο βαρύτερο Fetch+ 4, δεδομένου και του τρέιλερ που έχει μπροστά.

Τέλος, το Fetch+ 4 περιλαμβάνει ένα υψηλής ποιότητας κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης με ιμάντα Carbon Drive Gates, σε συνδυασμό με μια πλήμνη Enviolo αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων στον πίσω τροχό. Να σημειώσουμε ότι και τα δύο μοντέλα φέρουν υδραυλικά δισκόφρενα τεσσάρων εμβόλων. Η τιμή του φτάνει τα 7.200 δολάρια.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!