Τα πρώτα Tesla Model Y καταφθάνουν στην Ευρώπη

Τα πρώτα Tesla Model Y έφτασαν στην Ευρώπη. To συγκεκριμένο γεγονός έγινε γνωστό όταν o Γερμανός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Daniel Riek, το δημοσίευσε στο κανάλι του στο LinkedIn.

Διαβάστε επίσης: Πώς να “επεκτείνετε” τις δυνατότητες του αποθηκευτικού χώρου ενός Tesla

Η επίσημη έναρξη των παραδόσεων είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται ότι οι πρώτες παραδόσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το λανσάρισμα του Tesla Model Y στην αγορά της Ευρώπης

Tesla Model Y

Η δυνατότητα να παραγγείλει κανείς το Tesla Model Y στη Γερμανία υπάρχει ήδη από τις αρχές Ιουλίου.

Το λανσάρισμα του Model Y στην αγορά της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί στον ιστότοπο της Tesla, αλλά αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη ολοκλήρωση των αυτοκινήτων από το εργοστάσιο της Tesla στο Grünheide, κοντά στο Βερολίνο αφού τα πρώτα Model Y για την ευρωπαϊκή αγορά έπρεπε να παραδοθούν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ωστόσο, η καλιφορνέζικη εταιρεία δεν διατίθεται πλέον να περιμένει τόσο πολύ για την παραγωγή των αυτοκινήτων, αφού οι πωλήσεις στη γερμανική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι, το Model Y εισάγεται πλέον και από την Κίνα.

Aν και ο Daniel Riek, Senior Key Account Manager της Tesla στο Μόναχο, ανακοίνωσε στο προφίλ του στο LinkedIn ότι το Model Y έφτασε στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla, η έναρξη της αγοράς για τη Γερμανία είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο.

Η γερμανική επίσημη πρεμιέρα του οχήματος, για την οποία η Tesla έχει καλέσει δημοσιογράφους στο εκθετήριο της στο Βερολίνο, είναι προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου.

H έναρξη της παραγωγής του Tesla Cybertruck αναβάλλεται για το 2022

Cybertruck Tesla

Τέλος, η Tesla επιβεβαίωσε ότι η έναρξη της παραγωγής του Cybertruck θα αναβληθεί για το 2022.

Η ιστοσελίδα από όπου θα μπορεί κανείς δυνητικά να το παραγγείλει εμφανίζει ως υποσημείωση ότι θα είναι ουσιαστικά διαθέσιμη όταν «πλησιάσει η παραγωγή του, το 2022».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Tesla είχε ήδη ανακοινώσει ότι η κυκλοφορία του ημι-φορτηγού της δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2022, ενώ τα αρχικά της σχέδια, το Semi που είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγό κλάσης 8, επρόκειτο να μπει σειρά παραγωγής ήδη από το 2019.

Αργότερα όμως, η παραγωγή του αναβλήθηκε για το 2020. Ως αφορμή για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, η Tesla ανέφερε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στην κατασκευή και την λειτουργία των νέων της εργοστασίων.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή φύλαξη ενός Tesla όταν μένει σε ακινησία

Άλλωστε, μόνο μερικές μονάδες του Cybertruck αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος.

Ο μεγαλύτερος όγκος της παραγωγής δεν είχε εξ αρχής προγραμματιστεί για νωρίτερα από το 2022.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός του είχαν ολοκληρωθεί.

abb_img
spot_img