Τα Tesla ανάβουν… φωτιές!

Ένα Tesla Model S τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ήταν σταθμευμένο, με τις Αρχές να νομίζουν ότι έφταιγε η μπαταρία. Τι συνέβη όμως πραγματικά;

Πέρσι είχαμε γράψει για τα Tesla που… καίγονται καλύτερα το Μάιο, αφού μέσα σε ένα μήνα είχαν καταγραφεί 4 περιστατικά φωτιάς σε μοντέλα της εταιρείας. Ο Μάιος του 2023 είναι προ των πυλών και ένα Tesla πήρε φωτιά, ενώ ήταν σταθμευμένο. Λέτε να έχουμε τα ίδια;

Η απάντηση είναι μάλλον όχι, καθώς αυτή τη φορά δεν ήταν «υπαίτιο» ούτε κάποιο σύστημα του αυτοκινήτου, ούτε η μπαταρία. Ας είναι καλά οι κάμερες του… κα(η)μένου πλέον μοντέλου, οι οποίες κατέγραψαν όλα όσα συνέβησαν και εντόπισαν την… αιτία του κακού. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Τα Tesla… καίγονται καλύτερα τον Μάιο!

To Tesla Model S στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή (;)  

Ένα Tesla Model S που είχε σταθμεύσει σε δρόμο στην πόλη Σποκάν της Ουάσινγκτον, τυλίχθηκε στις φλόγες. Αρχικά, η Aστυνομία πίστεψε ότι το ηλεκτρικό όχημα πήρε φωτιά από μόνο του, εξαιτίας της μπαταρίας του.

Η αστυνομία έφτασε σε πρώτη φάση στο εν λόγω συμπέρασμα, καθώς γενικότερα τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μία… φήμη (χωρίς να είναι βάσιμη) ότι πιάνουν φωτιά.

Tesla: Πόσο εξασθενεί η μπαταρία μετά από 322.000 χιλιόμετρα;

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, καθώς όπως έδειξαν τα στοιχεία ήταν ξεκάθαρος εμπρησμός. Αλήθεια, από που προέκυψαν τα στοιχεία; Μα φυσικά, από το σύστημα Sentry Mode που διαθέτει το αυτοκίνητο της Tesla. Δηλαδή, τις εξωτερικές κάμερες που χρησιμεύουν για το παρκάρισμα και όχι μόνο.

Ο κάτοχος του Model S, Harrold Harriston, διαφώνησε με την αρχική άποψη των Αστυνομικών. Τελικά, εκείνοι άλλαξαν μόλις είδαν οι ίδιοι το video που αποκάλυψε όλη την αλήθεια για το σκηνικό.

Tesla: Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ και μας… βλέπει

Τι έδειξε το video από το σύστημα Sentry Mode;

Πιο συγκεκριμένα, το video που κατέγραψε η κάμερα δείχνει έναν άνδρα, ο οποίος πλησίασε το Tesla Model S και το περιέλουσε με ένα υγρό, κατά πάσα πιθανότητα… βενζίνη. Αμέσως μετά του έβαλε φωτιά και το όχημα… λαμπάδιασε.

Πλέον, η αστυνομία αναζητά το άτομο, το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγος έκαψε το ηλεκτρικό μοντέλο, για να μάθει τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Να είναι άραγε… θερμό-αιμος πολέμιος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γενικότερα ή των οχημάτων Tesla;

Μέχρι να μάθουμε την αλήθεια, σας παρουσιάζουμε το video που τράβηξαν οι κάμερες του Tesla Model S:

Editorial