Ταϊλάνδη: Kia και Tesla συζητούν για εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης φέρεται να διαπραγματεύεται με τις KIA και Tesla τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής στη χώρα.

Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων παραγωγής αυτοκινήτων με δύο μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ των Kia και Tesla για την ανέγερση εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Kia εξετάζει τη δημιουργία ενός εργοστασίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ταϊλάνδη. Αντίστοιχα, η Tesla εξετάζει τη δυνατότητα εγκατάστασης εργοστασίου, όχι μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και μπαταρίες στην Ταϊλάνδη.

Tesla: Προβλήματα με το εργοστάσιο στο… Gruenheide

Ευνοϊκή η Ταϊλάνδη για εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Παρά την αναφορά σε αυτές τις συζητήσεις, ούτε η Kia ούτε το Συμβούλιο Επενδύσεων της Ταϊλάνδης έχουν επιβεβαιώσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Παρ’ όλα αυτά, η Ταϊλάνδη είναι γεωγραφικά ευνοϊκή για την εγκατάσταση εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων.  Ειδικότερα, διαθέτει πόρους νικελίου και μπορεί να προμηθεύει «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια στις μονάδες.

Το Kia EV4 θα αργήσει λίγο ακόμη!

KIA και Tesla δεν είναι οι μόνες που θέλουν να επενδύσουν στην Ταϊλάνδη

Παράλληλα, πολλές εταιρείες από τη βιομηχανία αυτοκινήτων και μπαταριών έχουν ήδη επενδύσει στην Ταϊλάνδη. Μεταξύ αυτών είναι η BMW και πολλές κινεζικές εταιρείες. Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της χώρας να επιτύχει τον στόχο του «30@30». Αυτός προβλέπει ότι το 30% της τοπικής παραγωγής αυτοκινήτων θα είναι με μηδενικές εκπομπές έως το 2030.

Η Tesla αυξάνει τους μισθούς στο Βερολίνο

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις επενδύσεις αυτές, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια επίσημη απόφαση σχετικά με τη δημιουργία των εργοστασίων από τις εταιρείες Kia και Tesla. Οι εκθέσεις παραμένουν σε φάση διαπραγμάτευσης και να παρακολουθούνται στενά από τους συμμετέχοντες στον τομέα.

Πηγή: Electrive

 

abb_img