Το Kia EV4 θα αργήσει λίγο ακόμη!

Η έναρξη της παραγωγής του Kia EV4 θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, πηγαίνοντας λίγο πίσω τα σχέδια της κορεάτικης μάρκας.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό σεντάν της Kia, EV 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους, παρεκκλίνοντας λίγο από τον αρχικό προγραμματισμό. Το EV4, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως πρωτότυπο πέρυσι, συνδυάζει την κλασική εμφάνιση τετράθυρου σεντάν με στοιχεία που που παραπέμπουν σε οχήματα SUV. Μεταξύ αυτών είναι το ελαφρώς αυξημένο ύψος κύλισης και η μαύρη επένδυση γύρω από τους θόλους των τροχών.

Kia EV9 : 5 αστέρια στο Euro NCAP

Το Kia EV4 αρχές του 2025

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον CFO & Αντιπρόεδρο της Kia, Woo-Jeong Joo, η έναρξη της παραγωγής του EV4 θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου έτους. Παρόλο που υπήρξε κάποια καθυστέρηση, η Kia επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα, ανακοίνωσε τα μοντέλα EV3, EV4 και EV5 που θα κυκλοφορήσουν διαδοχικά.

Kia: Αναβάθμιση εργοστασίου εν όψει… ηλεκτρικών οχημάτων

Δύο πλατφόρμες είναι πιθανές για το ηλεκτρικό SUV

Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ακόμη ποια θα είναι η αρχιτεκτονική του EV4, ωστόσο πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα πλατφόρμα E-GMP. Είτε τη νέα ολοκληρωμένη αρθρωτή αρχιτεκτονική (IMA), η οποία όπως όλα δείχνουν θα μπει στην παραγωγή το επόμενο έτος.

Η Kia στο Australian Open 2024

Πιο συγκεκριμένα, η IMA αποτελεί την εξέλιξη της E-GMP και θα φέρει μείωση του κόστους κατασκευής. Επιτρέποντας, τη χρήση φθηνότερων μπαταριών, με πιθανή επίδραση στην τιμή της πώλησης.

Επιπλέον, η Kia Motors είναι ευέλικτη στις αλλαγές της αγοράς και δηλώνει τη στρατηγική της για την επιτυχία των ηλεκτρικών οχημάτων. Με το EV4, η εταιρεία στοχεύει σε ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα αντιμετωπίσει στα ίσια το Tesla Model 3.

abb_img
spot_img