Τέλος στη συνεργασία Honda και General Motors

Η Honda και η General Motors θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους σχετικά με την ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Honda και General Motors με στόχο την παραγωγή προσιτών οικονομικά ηλεκτρικών οχημάτων δεν ευδοκίμησε. Μετά από περίπου έναν χρόνο, οι 2 εταιρείες θα πάρουν χωριστούς δρόμους, διακόπτοντας ξαφνικά την συνεργασία που ξεκίνησε με προοπτικές.

Ήταν Απρίλιος του 2022, όταν Honda και GM ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από κοινού, θα δημιουργούσαν μία νέα σειρά, η οποία θα σύμφωνα με τα πλάνα, θα έμπαινε στην παραγωγή το 2027.

Honda και GM συνεργάζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Άδοξο τέλος για τη συνεργασία Honda και General Motors 

Την αποκάλυψη της «διάλυσης» της συνεργασίας έκανε ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, εξηγώντας στο Bloomberg:

«Μετά από μελέτες που κάναμε τον τελευταίο χρόνο, αποφασίσαμε ότι θα ήταν δύσκολο να το κάνουμε αυτό, οπότε της το παρόν παύουμε την εξέλιξη για ένα προσιτό ηλεκτρικό όχημα.»

Τρεις νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά από τη Honda

Από τη μεριά της, η General Motors επιβεβαίωσε τη συνεργασία, μέσω του εκπροσώπου της εταιρείας Sanaz Marbley:

«Πέρυσι, αρχίσαμε ένα πρόγραμμα για προσιτό ηλεκτρικό όχημα για την παγκόσμια αγορά, που θέλαμε να μπει σε παραγωγή το 2027. Μετά από ενδελεχείς μελέτες και αναλύσεις, αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσουμε το εν λόγω πρόγραμμα. Οι δύο εταιρείες παραμένουν κατά μόνας αφοσιωμένες στο να προσφέρουν προσιτά ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά.»

Από την εν λόγω συνεργασία, η Honda ανέπτυξε τα νέα Prologue και Acura ZDX. Όπως όλα έδειχναν μέχρι πρότινος, θα υπήρχε και συνέχεια με τη δημιουργία ηλεκτρικών crossover, που θα είχαν την ίδια πλατφόρμα και τις ίδιες τεχνολογίες.

Honda Prologue 2024: Πρόλογος για το κυρίως θέμα!

Ποιος ο λόγος της διακοπής;

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των περιορισμένων κερδών που είχε η GM στο 3ο τρίμηνο του έτους. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφασή της να εγκαταλείψει τον στόχο της για την κατασκευή 400.000 ηλεκτρικών από το 2022 έως τα μέσα του 2024. Όπως επίσης, και η αναβολή της κυκλοφορίας του Chevrolet Equinox για «μερικούς μήνες».

Τέλος, να σημειώσουμε πως η εξέλιξη αυτή δεν βάζει οριστικό τέλος στη συνεργασία των 2 εταιρειών. Ακόμα, θα συνυπάρχουν όσον αφορά το Honda Prologue, το οποίο θα βγει στην παραγωγή το 2024. Επιπλέον, η ιαπωνική μάρκα έχει επενδύσει στην Cruise, μία θυγατρική εταιρεία της GM.

Συνεπώς, συνεργασία μένει, τα προσιτά ηλεκτρικά… φεύγουν!

abb_img
spot_img