Τρεις νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά από τη Honda

Η Honda σχεδιάζει να δημιουργήσει τρεις νέες πλατφόρμες, με φόντο την κατασκευή αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέες πλατφόρμες ετοιμάζει η Honda, τις οποίες θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά της μοντέλα, κάθε κατηγορίας. Δηλαδή, μία πλατφόρμα για τα μικρά μοντέλα, μία για τα μεσαία και μία για τα μοντέλα μεγάλου μεγέθους.

Οι τρεις πλατφόρμες

Αρχικά, την μικρή πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει ένα μικρό ηλεκτρικό το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά το 2024. Θα ακολουθήσουν ένα ακόμη μικρό ηλεκτρικό για ιδιωτική χρήση και ένα ηλεκτρικό SUV.

Honda και GM συνεργάζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τη μεσαία την αναπτύσσει σε συνεργασία με την General Motors, μέσω της οποίας θα λανσάρουν προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2027. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πλατφόρμα Ultium της GM.

Τέλος, η μεγάλη πλατφόρμα φέρει την ονομασία Honda e: Architecture, με τα πρώτα μοντέλα να την χρησιμοποιούν από το 2026.

Τα πλάνα της Honda

Στόχος της Honda είναι μέχρι το 2030 να λανσάρει στην αγορά 30 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Κατασκευάζοντας έτσι, περισσότερα από δυο εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.

Η Honda κινείται ηλεκτρικά με τρία νέα μοντέλα!

Επιπλέον, η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε ότι στις αρχές Μάϊου στοχεύει να μειώσει την παραγωγή κατά περίπου 50% σε δύο γραμμές ενός εργοστασίου της στην Ιαπωνία. Ο λόγος είναι η έλλειψη που υπάρχει στα τσιπ, καθώς και οι πολλοί περιορισμοί που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το εργοστάσιο της μάρκας στη Suzuka, θα μειώσει επίσης την παραγωγή κατά 50% τον Απρίλιο.

Honda: Σημαντικές διακρίσεις στα Red Dot Design Awards

Τέλος, από τα δύο εκατομμύρια που θέλει να κατασκευάζει, τα 750.000-800.000 τα προορίζει για την αγορά της Β. Αμερικής. Ο ίδιος περίπου αριθμός αντιστοιχεί και για την Κίνα, ενώ περίπου 400.000-500.000 αφορούν την αγορά της Ιαπωνίας κλπ.

abb_img