Και δεύτερο εργοστάσιο στη Σανγκάη για την Tesla!

Η Tesla ανακοίνωσε την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στη Σανγκάη, με παραγωγική ικανότητα 450.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με μία επιστολή της Tesla προς τις τοπικές αρχές, η αμερικάνικη φίρμα επιβεβαίωσε την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στη Σανγκάη. Τη νέα εργοστασιακή, μάλιστα, μονάδα θα κατασκευάσει η Tesla δίπλα στο πρώτο Gigafactory της πόλης.

Επιπλέον, η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου θα αγγίξει τις 450.000 μονάδες το χρόνο. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, σημαίνει την αύξηση της συνολικής παραγωγικής ικανότητας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σαγκάη σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Ο Έλον Μασκ πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla

Το Gigafactory στη Σανγκάη

Το ήδη υπάρχον εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, είχε ξεπεράσει σε παραγωγή και το εργοστάσιο του Φρεμοντ. Ωστόσο, αν και έμοιαζε ασταμάτητο, διέκοψε την παραγωγή του λόγω του lockdown τον περασμένο Μάρτιο.

Στη συνέχεια, όμως, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών το εργοστάσιο ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, οι Αρχές της Σαγκάης προσεφέραν υπηρεσίες απολύμανσης αλλά και λεωφορεία για τη μεταφορά περίπου 6.000 εργαζόμενων.

Tesla: Δεύτερο εργοστάσιο στη Σανγκάη

Συνέβαλλαν, λοιπόν, σε  ένα «κλειστό» σύστημα, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν στο εργοστάσιο.

Με αυτό, επομένως, τον τρόπο επαναλειτούργησε το Gigafactory και για αυτό η Tesla απέστειλε την ευχαριστήρια επιστολή προς τις τοπικές αρχές.

Μεταχειρισμένα Tesla… ακριβότερα από καινούρια!

Το νέο εργοστάσιο της Tesla

Το νέο εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη θα βρίσκεται στην περιοχή του ήδη υπάρχοντος Gigafactory. Δεν υπάρχουν δεδομένα για την έναρξη των εργασιών. Ωστόσο, το προηγούμενο εργοστάσιο λειτούργησε εντός 1 έτους από την έναρξη της κατασκευής του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λατρεύει το Tesla Model 3 του

Επιπρόσθετα, κατά πάσα πιθανότητα, το νέο εργοστάσιο θα παράγει τα μοντέλα Model 3 και Model Y. Τέλος, η αμερικάνικη φίρμα στοχεύει στη μετατροπή της Σανγκάης στο μεγαλύτερο εξαγωγικό κόμβο αυτοκινήτων μετά την ένωση της ικανότητας παραγωγής των 2 εργοστασίων.

 

abb_img