Test Drive || Nissan Juke Hybrid: Στο… ρεύμα της εποχής!

Δοκιμάζουμε το Nissan Juke Hybrid των 145 ίππων, με το υβριδικό σύστημα το οποίο συνδυάζει οικονομία και επιδόσεις.

Ακούστε το άρθρο

Το δημοφιλές compact SUV Nissan Juke Hybrid ενσωματώνει πλέον υβριδικό σύστημα. Προφανώς, η εν λόγω κίνηση ωφελεί σημαντικά το μοντέλο της Nissan, καθώς η εξηλεκτρισμένη τεχνολογία ενισχύει τις επιδόσεις και ταυτόχρονα μειώνει την ανάγκη σε καύσιμο. Όμως ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Ως γνωστόν, η σχεδίαση του Nissan Juke ήταν πάντα… ιδιαίτερη. Στοιχείο που παραμένει και στη νέα του γενιά, με την υβριδική έκδοση να έχει ορισμένες πινελιές διαφοροποίησης. Πίσω και πλάι υπάρχει το σήμα «Hybrid», στη μάσκα έχει προστεθεί ένα μαύρο φιλέτο για καλύτερη αεροδυναμική, η γρίλια είναι διχτυωτή, ενώ οι ζάντες και η πίσω αεροτομή έχουν νέα και πιο αεροδυναμική σχεδίαση.

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Nissan Juke DIG-T 114 PS!

Test Drive || Nissan Juke Hybrid: Στο... ρεύμα της εποχής!

Ποιότητα και άνεση στην καμπίνα του Nissan Juke Hybrid

Παράλληλα, ελάχιστες διαφοροποιήσει έχουμε και στο εσωτερικό του υβριδικού Juke. Ουσιαστικά η μεγάλη αλλαγή ξεχωρίζει στον πίνακα οργάνων. Εκεί, το κλασικό στροφόμετρο έχει δώσει τη θέση του στο όργανο της ένδειξης για την ενέργεια που χρησιμοποιείται ή ανακτάται. Επιπλέον, στην κεντρική ψηφιακή οθόνη των 7 ιντσών υπάρχει η απεικόνιση για τη ροή ενέργειας από τους 2 κινητήρες.

Προφανώς, η ποιοτική αίσθηση, η εξαιρετική θέση οδήγησης, η ευχρηστία, καθώς και οι άνετοι χώροι επιβατών, παραμένουν. Σημαντική διαφορά έχουμε στον χώρο αποσκευών, όπου στην περίπτωση του υβριδικού Juke είναι μικρότερο κατά 68 λίτρα. Αυτό συμβαίνει λόγω της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Test Drive || Nissan Qashqai e-Power 190 PS: Η στέψη του βασιλιά!

Test Drive || Nissan Juke Hybrid: Στο... ρεύμα της εποχής!

Με καλές επιδόσεις και οικολογική συνείδηση

Το εντυπωσιακό Nissan Juke Hybrid κινεί το υβριδικό σύστημα, με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης των 94 ίππων, σε συνεργασία με 2 ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας αποδίδει 49 ίππους, τον συναντάμε στο κιβώτιο ταχυτήτων και μπορεί να κινήσει αυτόνομα το Juke. Ο έτερος ηλεκτροκινητήρας ελέγχει τον συγχρονισμό των στροφών του κινητήρα με το κιβώτιο, την εκκίνηση του βενζινοκινητήρα και τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης, ώστε να εκκινεί ο βενζινοκινητήρας. Η ισχύς του αγγίζει τους 20 ίππους.

Το Nissan Micra φεύγει, το ηλεκτρικό Micra έρχεται!

Test Drive || Nissan Juke Hybrid: Στο... ρεύμα της εποχής!

Στο σύνολό τους τα 2 ηλεκτρικά μοτέρ συμβάλλουν στην αποδοτικότερη ανάκτηση ενέργειας και δουλεύουν αρμονικά μεταξύ τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο οδηγός να μην καταλαβαίνει πότε λειτουργεί μόνο ο βενζινοκινητήρας, πότε μόνο ο ένας ηλεκτροκινητήρας ή πότε και οι 2 μονάδες μαζί. Η συνδυαστική απόδοση των 145 ίππων εκτοξεύει το Nissan Juke Hybrid στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,1 δευτερόλεπτα. Με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 166 χλμ./ώρα. Σε μεικτές συνθήκες, η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,0-5,5 λτ./100 χλμ.!

Βέβαια όπως σε όλα τα full hybrid, έτσι και στο Juke Hybrid, οι απαιτήσεις σε καύσιμο μειώνονται εντός των τειχών της πόλης. Επιπλέον, όταν ενεργοποιείται το e-Pedal η επιβράδυνση γίνεται πιο έντονη όταν το πόδι σηκωθεί από το γκάζι (έως 0,15 g), εφαρμόζοντας μέτριο φρενάρισμα μέχρι και τα περίπου 5 χλμ./ώρα. Φυσικά το Nissan Juke Hybrid δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και… κυκλοφορεί ελεύθερα στο Δακτύλιο.

Test Drive || Nissan Qashqai Hybrid: O βασιλιάς είναι και υβριδικός!

Test Drive || Nissan Juke Hybrid: Στο... ρεύμα της εποχής!

Εμπνέει εμπιστοσύνη

Το υβριδικό Nissan Juke ξεχωρίζει με την ποιότητα κύλισης, η οποία θυμίζει μικρομεσαίο SUV. Παρά το γεγονός ότι η ανάρτηση είναι ελαφρώς πιο σφιχτή από το αμιγώς βενζινοκίνητο μοντέλο, η οδική συμπεριφορά είναι ισορροπημένη. Επιπλέον, παρά την υβριδική του φύση, το Juke Hybrid, έχει την ικανότητα να ικανοποιήσει και τους πιο ανήσυχους οδηγούς. Σε γενικές γραμμές, ο οδηγός απολαμβάνει το ακριβές τιμόνι, καθώς και τα καλά σε αίσθηση και απόδοση φρένα.

Test Drive || Nissan Leaf: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών!

Υβριδικό ψυχή τε και σώματι

To Nissan Juke προσφέρει την απαραίτητη οικολογία, την οποία αναζητά όποιος επιλέγει ένα υβριδικό μοντέλο. Φυσικά χωρίς να χάνει σε σπιρτάδα και οδηγική απόλαυση. Με μεγάλη ευκολία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ιδανική έκδοση του Juke, αλλά το σεβαστό κόστος κτήσης μας βάζει λίγο… φρένο. Ωστόσο, στην τιμή των 31.900 ευρώ προσφέρει τα πάντα και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ για την τελική επιλογή.

abb_img