Test Drive || Opel Grandland PHEV: Στην πρίζα!

Δοκιμάζουμε το Opel Grandland PHEV, το οποίο στην plug-in υβριδική έκδοσή του αποδίδει 225 ίππους, όντας ταυτόχρονα αρκετά οικονομικό.

Ακούστε το άρθρο

Το Plugin υβριδικό Opel Grandland διευρύνει τη γκάμα του πληθωρικού SUV της μάρκας και ξεχωρίζει με τον δυνατό κινητήρα και την οικονομία που προσφέρει. Μάλιστα, το Opel Grandland PHEV είναι ιδανικό τόσο για τις καθημερινές μετακινήσεις, όσο και για αποδράσεις εκτός των τειχών της πόλης.

Αρχικά, η σχεδίαση του Opel Grandland συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την κομψότητα με τον δυναμισμό. Το βλέμμα κεντρίζει το εμπρόσθιο τμήμα, με τη μάσκα Opel Vizor, να είναι ο κύριος εκφραστής της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας του Grandland. Τον έντονο δυναμισμό συμπληρώνουν τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, καθώς και οι έντονες νευρώσεις του καπό.

Test Drive || Opel Astra PHEV 180 PS: Greenovation!

Test Drive || Opel Grandland PHEV: Στην πρίζα!

Ποιοτικό και άνετο το εσωτερικό του Opel Grandland

Οι καλές εντυπώσεις για το Grandland συνεχίζονται και στην καμπίνα του. Με την πρώτη ματιά θα εστιάσει κανείς στο Pure Panel ταμπλό, με τις δύο στάνταρ οθόνες του infotainment 10 ιντσών και του πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12 ιντσών. Τα υλικά του ταμπλό είναι ποιοτικά, με τη συναρμογή να είναι εξαιρετική σε κάθε περίπτωση. Ωδή στην εργονομία αποτελούν οι κλασικοί φυσικοί διακόπτες για τον χειρισμό του κλιματισμού.

Test Drive || Opel Astra: Ένα Opel μετράει τα… Άστρα!

Επιπλέον, στην καμπίνα του Opel Grandland η άνεση ξεχειλίζει για τους επιβάτες, όμως το πορτ-μπαγκάζ από τα 510 λίτρα των συμβατικών εκδόσεων έχει μειωθεί στα 390 λίτρα. Αυτό συμβαίνει λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών του ηλεκτρικού συστήματος.

Test Drive || Opel Grandland PHEV: Στην πρίζα!

Ενθουσιάζει το μηχανικό σύνολο του Opel Grandland

Το εντυπωσιακό Opel Grandland κινεί το υβριδικό σύνολο απόδοσης 225 συνδυαστικών ίππων. Αυτό το απαρτίζει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων PureTech ισχύος 180 ίππων και 300 Nm ροπής, καθώς και ο ηλεκτροκινητήρας 110 ίππων.

Προτεραιότητα είναι η ηλεκτροκίνηση και όταν το Grandland «ξυπνήσει», οδηγός και επιβάτες δεν ακούνε κυριολεκτικά τίποτα! Και αυτό γιατί το Grandland ξεκινάει με το πρόγραμμα Electric, για ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα. Στη διάθεση του οδηγού είναι ακόμα τα προγράμματα Hybrid Mode (βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας) και Sport Mode. Το τελευταίο προσφέρει απλόχερα όλη τη δύναμη των 225 ίππων και των 360 Nm ροπής.

Τέλος, το Grandland PHEV μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 45 χιλιόμετρα με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες. Η κατανάλωση σε αυτή την περίπτωση δεν ξεπερνάει τα 2 λτ./100 χλμ.! Σε μεικτές συνθήκες θα δείτε το πολύ 5,8 λτ./100 χλμ. στο trip computer. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση 8,9 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα!

Test Drive || Opel Mokka-e: Δυναμικά… ηλεκτρικό!

Σε πάει παντού με άνεση και ασφάλεια

Καμία διαδρομή δεν αποτελεί πρόβλημα για το Opel Grandland, καθώς είναι άνετο και ασφαλές. Στην άσφαλτο, το δικίνητο Grandland plug-in hybrid τα πάει εξαιρετικά, με το στιβαρό πλαίσιο και την ανάρτηση να «απορροφούν» κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος.

Παράλληλα, εξασφαλίζουν εξαιρετική ποιότητα κύλισης και απαράμιλλη άνεση. Για την τελευταία, συμβάλλει σημαντικά και η πολιτισμένη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου e-EAT8, το οποίο είναι γρήγορο στις εναλλαγές σχέσεων.

Σε δρόμο με στροφές, οι κλίσεις είναι λογικές για τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Πάντως ανεξάρτητα από το τερέν, το Grandland, εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά στον οδηγό του.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Test Drive || Opel Grandland PHEV: Στην πρίζα!

Αξίζει κάθε ευρώ!

Σίγουρα το Opel Granldland PHEV δεν είναι μία φθηνή επιλογή, καθώς η τιμή του ξεκινάει από τα 47.900 ευρώ. Ωστόσο, το Grandland PHEV προσφέρει πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Μάλιστα, συνδυαστικά με την δυναμική εμφάνιση και την εξαιρετική άνεση, το Plug-in υβριδικό Opel Grandland αποτελεί μία ιδανική επιλογή.

abb_img