Test Drive|| Volvo XC60 B4 MHEV B4 AWD Polestar Optimised: Οδοστρωτήρας!

Δοκιμάζουμε το εξαιρετικό Volvo XC60 με τον diesel κινητήρα και το αναβαθμισμένο πακέτο Polestar Engineered Optimisation.

Ακούστε το άρθρο

Η σουηδική μάρκα έχει επενδύσει σημαντικά στον εξηλεκτρισμό της, εξ ου και η αύξηση της γκάμας με περισσότερες αμιγώς ηλεκτροκίνητες επιλογές. Όμως φαίνεται πως δεν ξεχνά και τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά τα «προικίζει» με plug-in hybrid τεχνολογία. Γεφυρώνει έτσι το χάσμα ανάμεσα σε θερμική και ηλεκτρική εποχή, και προσφέρει υπέροχα αυτοκίνητα όπως το Volvo XC60 B4 MHEV B4 AWD Polestar Optimised που δοκιμάσαμε. Μάλιστα το μοντέλο της δοκιμής μας διέθετε και το πακέτο Polestar Engineered Optimisation.

Volvo EX30 με το άγγιγμα της Heico Sportiv

Επιπλέον άλογα και ροπή!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το πακέτο αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, αποτελεί προϊόν συνεργασία των Volvo και Polestar. Ανάλογα με το μοντέλο Volvo, το λογισμικό αναβάθμισης παρέχει αύξηση της ιπποδύναμης και της ροπής, ταχύτερη απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου. Επιπλέον βελτιώνει την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες για τις εκδόσεις AWD.

Στο μοντέλο της δοκιμής μας, στο XC60 Mild Hybrid B4 Diesel, το πακέτο της Polestar αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 12% και τη μέγιστη ροπή κατά 7%. Στε απόλυτα νούμερα το θηριώδες Volvo αποδίδει 220 ίππους (αντί για 197) και 450 Nm ροπής (αντί για 420). Η αύξηση στη δύναμη έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα να είναι ταχύτερη 0,1 δλ. σε σχέση με το συμβατικό XC60 B4, και συγκεκριμένα 8,2 δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα και την περιορίζει ηλεκτρονικός κόφτης, όπως άλλωστε σε όλα τα μοντέλα της Volvo.

Test Drive || Volvo C40 Recharge 408 PS: Breathtaking!

Διακριτικά δυναμική εμφάνιση

Σε ότι αφορά την εξωτερική σχεδίαση του Volvo XC60 μην περιμένετε εξάρσεις. Το τμήμα σχεδίασης της Volvo επέλεξε να διατηρήσει την πολυτελή εμφάνιση του μοντέλου της, χωρίς άλλες παρεμβάσεις. Η μοναδική πινελιά είναι το διακριτικό σήμα Polestar Engineered στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Από εκεί και έπειτα, όλα τα υπόλοιπα είναι όπως τα έχουμε γνωρίσει από τα… απλά μοντέλα της γκάμας.

Πολυτελής και άνετη καμπίνα

Η καμπίνα του Volvo, αποπνέει πολυτέλεια και άνεση από το πρώτο δευτερόλεπτο επαφής μαζί της. Ο σχεδιασμός της είναι minimal και ξεχωρίζει η κάθετα τοποθετημένη οθόνη του infotainment. Το σύστημα ψυχαγωγίας έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Google και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του τεχνολογικού κολοσσού.

Το σύστημα σου επιτρέπει επίσης να κάνεις λήψη εφαρμογών από το Google Play Store απευθείας από την οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσεις το τηλέφωνο, αλλά απλώς συνδέοντας τον λογαριασμό σου στην Google. Σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής αυτή είναι κορυφαία. Τόσο τα υλικά, όσο και η μεταξύ τους συναρμογή είναι υπεράνω κριτικής, όπως και οι χώροι για τους επιβάτες. Οι πίσω απολαμβάνουν άνετο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια, όπως και για τις αποσκευές τους, χάρη στα 483 λτ. του χώρου αποσκευών.

Καταπίνει για πλάκα τα χιλιόμετρα

Το Volvo XC60 B4 MHEV B4 AWD Polestar Optimised είναι ένας πραγματικός χιλιομετροφάγος, εξασφαλίζοντας άνεση, πολυτέλεια και φυσικά ασφάλεια για τους επιβάτες του. Η ποιότητα κύλισης είναι φοβερή και συνδυαστικά με την ηχομόνωση ο οδηγός νομίζει ότι είναι στο σαλόνι του σπιτιού του.

Στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο η ταχύτητα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων ανεβαίνει εν ριπή οφθαλμού, χάρη στο υβριδικό σύστημα, που χαρίζει και μία επιπλέον αμεσότητα. Αν τώρα ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης Polestar τα πράγματα ζωηρεύουν κι άλλο. Η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση, ενώ το κιβώτιο των 8 σχέσεων κρατά μία ταχύτητα κάτω και δείχνει να είναι πιο γρήγορο στις αλλαγές.

Test Drive | | Volvo EX30: Εκδημοκρατισμένη ηλεκτροκίνηση

Σε δρόμο με στροφές η ανάρτηση ανταποκρίνεται καλά, παρά τον προσανατολισμό στην άνεση. Αυτό σημαίνει πως οι κλίσεις υπάρχουν, αλλά είναι λογικές και ελεγχόμενες. Υπό καθεστώς έντονης πίεσης οι επεμβάσεις στο σύστημα τετρακίνησης, με την περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα, κάνουν το Volvo XC60 B4 MHEV B4 AWD Polestar Optimised πιο συμμετοχικό στην οδήγηση. Το τιμόνι δεν είναι ξυράφι, αλλά προσφέρει την πληροφόρηση που αναζητά ο οδηγός.

Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν σβέλτη πολυτέλεια

Το Volvo XC60 B4 MHEV B4 AWD Polestar Optimised είναι για όσους θέλουν τη δύναμη στο δεξί τους πόδι. Χωρίς όμως θυσίες σε άνεση και ασφάλεια. Το πακέτο αναβάθμισης της Polestar προσφέρει το κάτι παραπάνω που ζητά ο υποψήφιος αγοραστής της κατηγορίας.

 

abb_img