Test Ride || Tinbot RS1 35W: To sport naked που θα σας μαγέψει!

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό sport naked TINBOT RS1 που προσφέρει στον αναβάτη επιδόσεις, αλλά και αυξημένη αυτονομία έως και 200 χλμ.!

Είναι γεγονός πως ο ηλεκτρισμός έχει πάρει τα πάνω του, με τις εταιρείες να προσφέρουν ηλεκτροκίνητες επιλογές και στους δύο τροχούς. Μια εξ αυτών είναι από την εταιρεία electricmoto και ακούει στο όνομα Tinbot RS1.

Test Ride || SEAT MO eScooter 125: Ο Βασιλιάς της πόλης!

Δεν είναι για ινκόγκνιτο μετακινήσεις

Σίγουρα το Tinbot RS1 δεν είναι μια μοτοσυκλέτα που περνά απαρατήρητη στον δρόμο. Ακόμα και οι πλέον αδιάφοροι με τα δρώμενα των δυο τροχών θα γυρίσουν να την κοιτάξουν. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι κατέχει το βραβείο του διαγωνισμού Red Dot για το 2022. Στο εμπρόσθιο τμήμα κυριαρχεί ο εμφατικός εμπρός προβολέας, με τα φώτα ημέρας. Επιπλέον το υπόλοιπο «σώμα» του Tinbot ξεχωρίζει με τις έντονες ακμές, που «δένουν» υπέροχα με τις καμπύλες της μοτοσυκλέτας.

Ο κινητήρας όπως και η μπαταρία είναι πίσω από πλαστικά πάνελ με κυψελοειδή σχεδιασμό. Εκεί που κανονικά θα ήταν το ρεζερβουάρ καυσίμου, τώρα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 28 λίτρων. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος της Tinbot RS1! Εκεί το βλέμμα τραβάει η ανασηκωμένη ουρά, αλλά και οι carbon πινελιές. Στο σύνολο η κατασκευή σε πείθει, καθότι είναι στιβαρή και με υπέροχη συναρμογή.

Άνετος ο αναβάτης

Ο αναβάτης είναι άνετος, μιας και η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και βάζει τον οδηγό μέσα στην μοτοσυκλέτα. Αυτός λαμβάνει ενημέρωση μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής TFT 7 ιντσών με πολύ καλά γραφικά. Πρακτικό είναι και το γεγονός πως υπάρχει ρύθμιση φωτεινότητας και λειτουργία ημέραςνύκτας που αλλάζει αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.

Επιπλέον, ο οδηγός πέρα από την προβολή της ταχύτητας, λαμβάνει ενημέρωση για την κατανάλωση ενέργειας, όσο ανοίγει το γκάζι, την εναπομένουσα αυτονομία, αλλά και τα επίπεδα μπαταρίας. Μάλιστα ο πίνακας οργάνων συμπληρώνεται με τις ενδείξεις του επιλεγμένου Riding Mode, του ταχύμετρου, του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων. Τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι σε καλή θέση με εύχρηστη διάταξη.

Lambretta Elettra: To vintage συναντά την ηλεκτροκίνηση

Test Ride || Tinbot RS1 35W: To sport naked που θα σας μαγέψει!

Αποδοτικός κινητήρας

Το Tinbot RS1 κινεί ένας ηλεκτρικός κινητήρας που είναι στο κέντρο, ισχύος 11.000 Watt με στιγμιαία απόδοση 35 kw (αντιστοιχεί σε 46,9 ίππους) και 90 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει στον πίσω τροχό μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, καταλήγοντας σε οδοντωτή αλυσίδα (ιμαντοαλυσίδα) που πρόκειται για καινοτομία που φέρει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Drive & Sport). Κάθε ένα έχει διαφορετική χαρτογράφηση που αλλάζει την απόκριση γκαζιού και την τελική ταχύτητα. Το πρόγραμμα Eco του RS1 έχει όριο ταχύτητας τα 50 χλμ./ώρα, για τη  μέγιστη οικονομία. Το πρόγραμμα Drive συνδυάζει επιδόσεις με εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η λειτουργία Sport τα δίνει όλα. Επιτρέπει στο Tinbot RS1 να φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία του Tinbot RS1 προσφέρει αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα αυτονομίας. Διαθέτει ενσωματωμένο ταχυφορτιστή με δύο υποδοχές φόρτισης. Μια υποδοχή τύπου 2, κατάλληλη για σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων και μια ακόμα συμβατή με οποιαδήποτε οικιακή πρίζα. Για την πλήρη φόρτιση υπολογίστε πως θα χρειαστούν περίπου 5,5 ώρες. 

Yadea Kemper: «Ηλεκτρική» αποκάλυψη στο Μιλάνο

Test Ride || Tinbot RS1 35W: To sport naked που θα σας μαγέψει!

Πολύ καλό σε κάθε διαδρομή

Το Tinbot RS1 ενθουσιάζει από την πρώτη επαφή. Ο χειριστής απολαμβάνει μια στιβαρή αίσθηση ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που έχει στο κοντέρ. Επιπλέον η επιτάχυνση είναι έντονη, χωρίς όμως να τρομάζει και φτάνει εύκολα την τελική ταχύτητα. Μάλιστα η θέση οδήγησης ενισχύει την γρήγορη, επιθετική οδήγηση. Αρωγοί του οδηγού σε αυτή την προσπάθεια είναι οι αναρτήσεις, που προσφέρουν πρόσφυση.

Παράλληλα το σύστημα πέδησης (δυο δίσκοι μεγάλης διαμέτρου με δαγκάνες δύο εμβόλων εμπρός και πίσω δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου) ενισχύει την ασφάλεια. Επιπλέον εντός πόλης το Tinbot RS1 τα πάει εξαιρετικά, με το μαζεμένο σουλούπι της να επιτρέπει τους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Ιδανική επιλογή για κάθε χρήση

Το Tinbot RS1 προσφέρει ασφάλεια και σβελτάδα σε κάθε διαδρομή. Μάλιστα, είναι ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις, προσφέροντας παράλληλα και μέγιστη οικονομία.

abb_img
spot_img