Θεσσαλονίκη: Κάμερες στις λεωφορειολωρίδες ξανά!

Στη Θεσσαλονίκη, τέθηκαν σε επαναλειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες, με στόχο την απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων.

Ακούστε το άρθρο

Η Τροχαία σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ επαναλειτουργούν τις κάμερες στις λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουν στην απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων, την αύξηση της ταχύτητας τους και την αξιόπιστη εκτέλεση των δρομολογίων. Ουσιαστικά, οι 2 φορείς συμμαχούν για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Τροχαία Θεσσαλονίκης: Πρόστιμα λόγω… εξατμίσεων!

Πού και πώς λειτουργούν οι κάμερες στη Θεσσαλονίκη;

Οι κάμερες θα καταγράφουν ψηφιακά τις παραβάσεις μέσω συστήματος ραντάρ, το οποίο θα εντοπίζει τα εισερχόμενα παρανόμως οχήματα στις λεωφορειολωρίδες. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των καμερών, πραγματοποιήθηκε συντήρηση του συστήματος και εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού. Επιπλέον, έλαβε χώρα η απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού για τη λειτουργία προγράμματος επεξεργασίας κλήσεων στα γραφεία της Τροχαίας.

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν λεωφορειολωρίδες είναι οι εξής:

  • Άξονας Μοναστηρίου – Εγνατία
  • Άξονας Εθνικής Αντιστάσεως – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου
  • Αγγελάκη
  • Τσιμισκή
  • Άξονας Αλέξανδρου Παπαναστασίου – Λεωφόρος Στρατού
  • Μητροπόλεως
  • Γεωργίου Παπανδρέου

Ανενεργές παραμένουν οι κάμερες στην οδό Εγνατίας, όπου οι αρμόδιοι εκτελούν έργα κατασκευής του μετρό.

Έρχεται το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμο και ώρες λειτουργίας

Το πρόστιμο για την είσοδο σε λεωφορειολωρίδα είναι 100 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση στάθμευσης εκτός από την επιβολή προστίμου, η Τροχαία απομακρύνει το όχημα και αφαιρεί τις πινακίδες.

Οι λεωφορειολωρίδες λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6.30 το πρωί έως τις 20.30 το βράδυ. Μόνο η λεωφορειολωρίδα της Γ. Παπανδρέου λειτουργεί από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Επιπλέον, στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης είναι δυνατή η κυκλοφορία των τουριστικών και σχολικών λεωφορείων, καθώς και των δίκυκλων. Ακόμη, η κυκλοφορία των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά) είναι ελεύθερη.

1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Τι ισχύει για τα ταξί

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, στα ταξί που μεταφέρουν επιβάτη. Αντίστοιχα, είναι δυνατή και η στάση για επιβίβαση ή αποβίβαση στις ειδικές εσοχές.

Τέλος, η είσοδος στις λεωφορειολωρίδες είναι παράνομη από τις 6.30 μέχρι τις 21.30 το πρωί και από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, αν το ταξί δεν μεταφέρει επιβάτη.

abb_img