Τροχαία Θεσσαλονίκης: Πρόστιμα λόγω… εξατμίσεων!

Τις… «πειραγμένες» εξατμίσεις και όχι μόνο, έβαλε στο στόχαστρο η Τροχαία Θεσσαλονίκης, βεβαιώνοντας πρόστιμα σε οδηγούς.

Τις θορυβώδεις εξατμίσεις και κάθε είδους ηχορύπανση που παράγουν τα αυτοκίνητα, έλεγξε η Τροχαία στη Θεσσαλονίκη, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμα στους οδηγούς τους.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συντονισμένους και συνεχείς ελέγχους. Στοχεύοντας μάλιστα στη μείωση των θορύβων, αλλά και των ρύπων των ΙΧ. Προφανώς και στη βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών.

Άλλωστε, ο Κ.Ο.Κ προβλέπει βαρύτατες κυρώσεις και «τσουχτερά» πρόστιμα σε περιπτώσεις πρόκλησης θορύβου, είτε από εξατμίσεις, είτε από άλλες πηγές ήχου. Καθώς έτσι διαταράσσεται η υγεία των πολιτών που διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

H Τροχαία κυνηγάει… τους «κοντράκηδες»

Διάφορα πρόστιμα επέβαλε η Τροχαία Θεσσαλονίκης

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η Τροχαία τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/06 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 25/6, έλαβαν χώρα στην περιοχή του Ευόσμου.

Η Μεικτή Ομάδα Αστυνομικών Ελέγχων ανέλαβε την επιχειρησιακή δράση, κάνοντας ελέγχους περιμετρικά της πλατείας Ευόσμου. Επιπλέον, από έλεγχο «πέρασαν» 14 οχήματα και βεβαιώθηκαν στους κατόχους τους οι εξής παραβάσεις:

– 2 για χρήση σκουρόχρωμων μεμβρανών
– 9 για θορύβους εξατμίσεων
– 4 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Η μάσκα αυξάνει τον κίνδυνο για… τροχαία ατυχήματα!

Τέλος, για τη διαπίστωση και την μετέπειτα βεβαίωση παραβάσεων που έχουν να κάνουν με τους θορύβους, χρησιμοποιήσαν ειδική συσκευή ηχομέτρησης.

Συχνοί και τακτικοί έλεγχοι μελλοντικά

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι στο μέλλον. Στοχεύοντας, επίσης στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Editorial