Τι θα γίνει αν πατήσω το start button εν κινήσει;

Τι θα συμβεί αν πατήσετε το start button, ενώ το αυτοκίνητο κινείται κανονικά; Το CarsElectric.gr σας έχει τις απαντήσεις.

Σε πόσους δεν έχει περάσει από το μυαλό να πατήσουν το start button, με το αυτοκίνητο σας να είναι σε κανονική πορεία. Η απορία όμως είναι μία! Η λειτουργία του κινητήρα παύει και δεν υπάρχει έλεγχος του οχήματος; Ή όλα συνεχίζουν να δουλεύουν ρολόι και εσείς την πορεία σας; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω!

Οργή στο δρόμο: Θέλει προσοχή!

Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν το συμβατικό κλειδί και την κλασική μίζα. Μάλιστα, στη θέση υπάρχει το ασύρματο κλειδί και το γνωστό start button για την εκκίνηση του μοτέρ.

Με την κλασική οδό, γνωρίζουμε πώς όταν το κλειδί γυρίσει στο off, ο κινητήρας θα σταματήσει! Όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τι θα γίνει αν πατήσουμε το start button εν κινήσει. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να μην το δοκιμάσετε εσείς, στο δικό σας αυτοκίνητο.

Αιτία τροχαίου ατυχήματος η λάθος πίεση στα ελαστικά!

Σημαντικό ρόλο παίζει η ταχύτητα

Ο πειραματισμός με το πάτημα του start button εν κινήσει, καλό είναι να μην λάβει χώρα! Αλλά αν το αποφασίσετε να σας ενημερώσουμε ότι σημαντικός είναι ο ρόλος της ταχύτητας που έχετε στο κοντέρ. Ανάλογα τα χιλιόμετρα θα φτάσετε σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Έτσι, με ταχύτητα μικρότερη των 10 χλμ./ώρα, με το πάτημα του κουμπιού εκκίνησης του κινητήρα, αυτός θα απενεργοποιηθεί! Σε αυτή την περίπτωση, τα υπόλοιπα συστήματα παραμένουν ενεργοποιημένα και ο οδηγός έχει τον έλεγχο του οχήματος.

Στον αντίποδα τώρα, αν πατήσετε το κουμπί εκκίνησης, ενώ το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Όχι, μην τρομάζετε, δεν θα κινδυνεύσετε σε καμία περίπτωση και δεν θα συμβεί καμία απολύτως καταστροφή!

Γιατί το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι στα αριστερά;

Και αυτό γιατί η μονάδα διαχείρισης του οχήματος, δεν δίνει εντολή να σβήσει ο κινητήρας. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και αφορούν την ασφάλεια των επιβαινόντων, αλλά και του οχήματος. Βέβαια η μονάδα διαχείρισης του αυτοκινήτου φροντίζει να ενημερώσει τον οδηγό με διάφορους οπτικούς και ηχητικούς συναγερμούς στον πίνακα οργάνων.

Εμείς αυτό που σας συστήνουμε ως CarsElectric.gr είναι να μην πειραματίζεστε με το start button, όποια και αν είναι η ταχύτητα στο κοντέρ σας. Η ασφάλεια σας είναι προτεραιότητα και όχι η επίλυση κάθε περιέργειας που μπορεί να προκύψει.

Editorial