Το 2ο CIVINET Greece-Cyprus έρχεται τον Μάιο!

Το διεθνές συνέδριο CIVINET Greece-Cyprus επιστρέφει στις 28-30 Μαΐου και το CarsElectric.gr θα είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει το 3ημερο 28-30 Μαΐου το 2ο διεθνές συνέδριο του δικτύου CIVINET Greece-Cyprus. Ουσιαστικά, θα λάβει χώρα ένα τριήμερο καινοτόμων δράσεων της διεθνούς κοινότητας του CIVITAS.

Σε αυτό θα λάβουν μέρος περίπου 500 πολιτικοί, επιστήμονες, μηχανικοί του δημόσιου τομέα, σπουδαστές, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων και start-up, ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, καλλιτέχνες, αλλά και απλοί πολίτες. Όλοι θα συμμετέχουν σε μία μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τη βιώσιμη κινητικότητα και την κλιματική ουδετερότητα. Φυσικά, το CarsElectric.gr δεν θα απουσιάζει, και μάλιστα θα είναι χορηγός επικοινωνίας.

Civinet Forum: Η βιώσιμη αστική κινητικότητα στις αυριανές μητροπόλεις του κόσμου

Με ένα μότο εμπνευσμένο από το New European Bauhaus: «moving more sustainably, making our lives better together», το 2nd CIVINET Forum έρχεται να κεφαλαιοποιήσει την εμπειρία και την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων της ομάδας του CIVINET:

  • 1st CIVINET Forum το 2021 στoν OTE
  • Mediterranean Mobility Forum το 2022 στον ΟΤΕ
  • INCIRCLE Circular Tourism Weekend το 2022 στην Αίγινα
  • 1st Outta Climate Festival το 2023 στον Άγιο Δημήτριο

CIVINET Greece – Cyprus: Ξεκίνησε το 1oυ συνέδριο για τη βιώσιμη κινητικότητα

Οι δράσεις του 2nd CIVINET Forum θα περιλαμβάνουν:

  • Παρουσιάσεις και συζητήσεις ειδικών για την βιώσιμη κινητικότητα
  • Ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία για την καινοτομία στην Ευρώπη
  • Επιτυχημένα παραδείγματα από πόλεις της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης,
  • Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα,
  • Συμπεράσματα από έρευνες και δράσεις σε ελληνικά και ευρωπαϊκά νησιά
  • Μια ξεχωριστή ημερίδα για την βιωσιμότητα στον κλάδο του πολιτισμού

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μία σειρά παράλληλων δράσεων, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν την εμπειρία των νέων εξελίξεων στην θεματική της βιώσιμης κινητικότητας και της αστικής αναζωογόνησης.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές αφορούν εργαστήρια στον χώρο του INNOVATHENS, υπαίθρια έκθεση και δοκιμές καινοτόμων προϊόντων κινητικότητας στον περιβάλλοντα χώρο της Τεχνόπολης, θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη της Αθήνας.

Όπως επίσης, ένα ζωντανό πείραμα/ανοιχτό εργαστήρι για το πως μπορούμε να αλλάξουμε έναν δρόμο γειτονιάς με λύσεις χαμηλού κόστους μέσα σε 3 μόνο μέρες.

CIVINET Greece – Cyprus: Συνέδριο για τη βιώσιμη κινητικότητα

Σε σύμπραξη με το Athens Jazz

Να σημειώσουμε πως το 2nd CIVINET Forum ενώνει αυτήν τη φορά τις δυνάμεις του με το Athens Jazz. Μία σύμπραξη που εμπνέεται από την ταυτότητα του φεστιβάλ και του οργανισμού της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

To ετήσιο ραντεβού των φίλων της τζαζ θα λάβει χώρα 27/5-2/6 (καθημερινά από τις 21.00 και μετά). Το κοινό του συνεδρίου θα μπορέσει να ζήσει μία αυθεντική, φεστιβαλική εμπειρία με πολλή μουσική και παράλληλες δράσεις όπως Meet Market, Street Food, και την έκθεση φωτογραφίας Metapolis.

Το πρόγραμμα του CIVINET Greece-Cyprus

Πιο αναλυτικά, είναι κάθε μέρα 9.00-17.00 και περιλαμβάνει τα εξής:

1η Ημέρα: Επιτυχημένες εφαρμογές βιώσιμης κινητικότητας από πόλεις της Ελλάδας και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
2η Ημέρα: Η βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
3η Ημέρα: Βιωσιμότητα και κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά και στον κλάδο του πολιτισμού

Τέλος, η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Ωστόσο, παρέχονται ειδικά πακέτα υπηρεσιών προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις φόρμες εγγραφής για ομιλητές, χορηγούς και απλούς συμμετέχοντες: https://civinet.gr/nea/.

abb_img
spot_img