Το Acusensus πιάνει στα πράσα τους οδηγούς!

Το ραντάρ με τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας Acusensus, παρακολουθεί τη συμπεριφορά των οδηγών στο αυτοκίνητο και... κόβεις κλήσεις.

Ακούστε το άρθρο

Μία νέα συσκευή από τη Βρετανία, ήρθε για να επιβάλλει την τάξη στους δρόμους και να αναβαθμίσει την ασφάλεια για τους οδηγούς και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Acusensus έχει δημιουργήσει κάμερες ραντάρ, οι οποίες παρακολουθούν στενά τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε διάφορες περιοχές.

Οι κάμερες ραντάρ χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και εντοπίζουν τους οδηγούς όταν πραγματοποιούν παραβάσεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Για παράδειγμα, βλέπουν αν μιλούν στο τηλέφωνο ή αν δεν φορούν ζώνη ασφαλείας.

ΟΑΣΑ: Έρχονται κάμερες στις λεωφορειολωρίδες!

Δεν ξεφεύγει τίποτα από τα ραντάρ της Acusensus

Υπεύθυνο για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος είναι το Vision Zero South West, μία σύμπραξη για την οδική ασφάλεια. Η σύμπραξη ανέπτυξε το εν λόγω σύστημα παρακολούθησης, χρησιμοποιώντας τα ραντάρ της Acusensus.

Μάλιστα, οι κάμερες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, καθώς από την έναρξη της λειτουργίας τους βεβαίωσαν εκατοντάδες παραβάσεις. Ειδικότερα, τις 3 πρώτες μέρες της λειτουργίας του συστήματος, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Devon στη νοτιοδυτική Αγγλία, βεβαίωσε σχεδόν 300 παραβάσεις. Πιο αναλυτικά, 117 ήταν οι οδηγοί που μιλούσαν στο κινητό και 180 ήταν εκείνοι που δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμονεύουν… κάμερες ήχου!

Ο επικεφαλής του τμήματος οδικής ασφάλειας της τοπικής αστυνομίας Adrian Leisk, δήλωσε:

«Τα πρώιμα αποτελέσματα της πρόσφατης εξόρμησής μας δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι, το οποίο είναι επικίνδυνο και παράνομο».

Κάμερες εντοπίζουν οδηγούς με κινητά τηλέφωνα

Πάνω σε Van το ραντάρ

Το εν λόγω ραντάρ διαθέτει κάμερες και «παρακολουθεί» τους οδηγούς από την οροφή ενός van. Με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης φωτογραφίζει οτιδήποτε εντοπίζει ότι αποτελεί παράβαση.

Κατόπιν, η αστυνομία εξετάζει τις φωτογραφίες και κρίνει αν υπάρχει παράβαση. Ο παραβάτης λαμβάνει την προειδοποιητική επιστολή προστίμου, ανάλογα και με τη σοβαρότητα την παράβασης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Acusensus στο Ηνωμένο Βασίλειο, Geoff Collins, σχολίασε:

«Αυτή η εγκατάσταση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου, σπάζοντας τις κακές συνήθειες που οδηγούν σε κακές αποφάσεις και τελικά σε αύξηση των ατυχημάτων στους δρόμους μας».

Ιδού το ραντάρ της Acusensus εν δράσει:

abb_img