Το αυτόνομο και ασφαλές φορτηγό της Kodiak!

Η Kodiak παρουσιάζει το νέο της φορτηγό, το οποίο διαθέτει σύστημα υποβοήθησης αυτόνομης οδήγησης και αποτρέπει το κλατάρισμα.

Ακούστε το άρθρο

Η Kodiak παρουσίασε ένα σταθερό φορτηγό, το οποίο αποφεύγει το κλατάρισμα. Συγκεκριμένα, το νέο φορτηγό διαθέτει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο κάνει το όχημα εξαιρετικά σταθερό. Μάλιστα, το εν λόγω χαρακτηριστικό αποκαλύπτει και ένα βίντεο, το οποίο δημοσίευσε η ίδια η εταιρεία.

Ουσιαστικά, η Kodiak με το νέο της όχημα αλλάζει τον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων και διευκολύνει την καθημερινότητα των οδηγών τους. Για την ακρίβεια, τους ξεκουράζει και τους προστατεύει από ενδεχόμενους κινδύνους.

Το ηλεκτρικό Caterpillar 793 προωθεί τη βιωσιμότητα!

Η αυτόνομη οδήγηση και το φορτηγό της Kodiak

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο διαθέτει το φορτηγό της Kodiak προλαμβάνει το κλατάρισμα. Ουσιαστικά, το νέο σύστημα αντιδρά εγκαίρως σε πολλές απρόοπτες καταστάσεις.

Κατά το στάδιο των δοκιμών, το φορτηγό σταμάτησε εγκαίρως σε κλατάρισμα, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Αν και η ταχύτητα των δοκιμών δεν ξεπέρασε τα 35 χλμ./ώρα, το αποτέλεσμα αποτελεί εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι αναμένουν την αντίδραση του φορτηγού σε ακόμα πιο δύσκολες και ρεαλιστικές συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες, οδήγηση υπό βροχή ή σε στροφές. Τέλος, η Kodiak έχει την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο, και όχι την ταχύτητα, όσον αφορά την παράδοση των προϊόντων.

H Foxconn παρουσίασε το Model V!

Παράλληλα, ένα από τα προβλήματα, τα οποία λύνει το νέο φορτηγό της Kodiak είναι ο χρόνος των μεταφορών. Με το νέο σύστημα οι οδηγοί δεν θα πραγματοποιούν μεγάλες στάσεις για την ξεκούραση τους.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης μειώνει κατά πολύ την ανάγκη για στάση. Ακόμη, το «έξυπνο» φορτηγό προλαμβάνει τους διάφορους κινδύνους, οι οποίοι ελλοχεύουν κατά τη διάρκεια της κίνησης ενός οχήματος τέτοιου τύπου.

To Regis Epic0 στις… υπηρεσίες σας!

Ο Jordan Coleman, Vice President of Policy στην Kodiak, δήλωσε:

«Μπορεί να μην είμαστε οι ταχύτεροι στη μεταφορά των αγαθών από το σημείο Α στο σημείο Β, όμως το ζήτημα είναι να δείξουμε ότι πάντα θα έχουμε την ασφάλεια ως προτεραιότητα. Ό,τι και να συμβεί, θα δημιουργήσουμε κάτι ασφαλές και θα προστατεύσουμε τους χρήστες του δρόμου γύρω από τα φορτηγά. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για το λανσάρισμα των προϊόντων μας».

abb_img