Στο αυτόνομο Einride Pod δεν… «χωράει» άνθρωπος!

Το Einride Pod είναι ένα αυτόνομο φορτηγό που θα αναλάβει την μεταφορά προϊόντων στις ΗΠΑ, χωρίς να χρειάζεται οδηγό.

Ακούστε το άρθρο

Το Einride Pod δεν έχει ανάγκη κανέναν οδηγό για να κάνει τη δουλειά του. Εντελώς μόνο του, μπορεί να κινηθεί στους δρόμους μεταφέροντας προϊόντα, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Το πρωτοποριακό φορτηγό είναι έμπνευση μια σουηδικής εταιρείας, η οποία θέλει να κατακτήσει τους δρόμους στις ΗΠΑ.

Η σουηδική Einride, «μετράει» μόλις 6 χρόνια ζωής και θέλει να δημιουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά, κατάλληλα για μεταφορές προϊόντων. Τα οχήματα αυτά θα έχουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης, καθιστώντας την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση ως περιττή.

Ziggy: Το ρομπότ που φορτίζει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο!

Εντελώς αυτόνομο και με ικανοποιητική αυτονομία

Το Pod είναι ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό αυτόνομης οδήγησης, με αυτονομία μπαταρίας περίπου 200 χιλιομέτρων. Ωστόσο, δεν διαθέτει την κλασική καμπίνα για οδηγό και συνεπιβάτη. Για την ακρίβεια μοιάζει με ασπρόμαυρο κουβούκλιο με ρόδες, το οποίο εκτελεί διαδρομές μόνο του, χωρίς άμεση παρέμβαση από άνθρωπο.

Προφανώς, ένας χειριστής έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και παράλληλα να παρακολουθήσει και να ελέγξει το όχημα, όταν αυτό είναι απαραίτητο, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και διορθώσεις.

Ρομπότ-ντελιβεράς… φέρνει την πίτσα στο σπίτι σας!

Στο αυτόνομο Einride Pod δεν υπάρχει χώρος για άνθρωπο!

Συνεργασία με την GE Appliance

Η εταιρεία προορίζει το Pod για μεταφορές βαρέων εμπορευμάτων, ενώ έχει συνάψει συνεργασία με την GE Appliance (General Electric Appliance) για τη μεταφορά των ηλεκτρικών συσκευών της δεύτερης.

SeaClear: Ρομπότ καθαρίζουν τις θάλασσες!

Έτοιμο για δοκιμές στους δρόμους το Einride Pod

Η σουηδική εταιρεία έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του φορτηγού στην Ευρώπη από το 2019. Τέλος, έχει λάβει ήδη έγκριση από τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (NHTSA). Επιπλέον, θα ξεκινήσει τις δοκιμές του σε πραγματικές συνθήκες το τρίτο τρίμηνο του έτους, στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία του Τενεσί.

 

abb_img