Το Android Auto μπορεί να λειτουργήσει σε οχήματα της Tesla 

Σύμφωνα με το Εlectrek, ένας προγραμματιστής κατάφερε να ενεργοποιήσει το Android Auto σε οχήματα Tesla, μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού και μιας εφαρμογής στο Google Play.

Ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά από τους ιδιοκτήτες της Tesla είναι η ενεργοποίηση εφαρμογών τηλεφώνου, όπως το Android Auto και το Apple Carplay.

Κάποια στιγμή, ο Elon Musk είχε αναφέρει ότι η Tesla εργαζόταν σε αντίστοιχες εφαρμογές τηλεφώνου, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει αντίθετα σε ένα κλειστό σύστημα όπου ελέγχει εξ ολοκλήρου την εμπειρία του χρήστη.

Οι κάτοχοι Tesla μπορούν απλά να κατεβάσουν την εφαρμογή TeslAA-Android Auto over Tesla Browser, η οποία κοστίζει 6,50 δολάρια και να την χρησιμοποιήσουν.

Οι χρήστες συνδέουν το τηλέφωνό τους με το αυτοκίνητό τους μέσω Bluetooth, συνδέουν το Tesla WiFi και, στη συνέχεια, μεταβαίνουν στο androidwheels.com.

Λειτουργία και προβληματισμοί για την εφαρμογή Android Auto

andriod tesla

Η εφαρμογή Android Auto επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τους χάρτες της Google ή το Waze απευθείας στην κεντρική οθόνη του Tesla.

Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε έκδοση beta, αλλά φαίνεται ότι λειτουργεί αρκετά καλά. Η απόδοση εξαρτάται από το τηλέφωνο και από το πρόγραμμα περιήγησης Tesla.

Διαβάστε επίσης: Η λίστα αναμονής για την απόκτηση ενός Tesla διαρκώς αυξάνεται

Η ασύρματη φόρτιση κατά τη χρήση του AA μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του τηλεφώνου (συμβαίνει στο OnePlus 8 Pro για παράδειγμα), αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να αποφύγει κανείς, χρησιμοποιώντας ενσύρματο φορτιστή.

Επιπλέον, στην περίπτωση που χαθεί το σήμα του κινητού τηλεφώνου για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Tesla μπορεί να αποφασίσει να αποσυνδεθεί από το WiFi και δεν θα μπορεί κάποιος να επανασυνδεθεί μέχρι να επιστρέψει σε μια περιοχή με επαρκή κάλυψη για κινητά.

H μεγαλύτερη ενημέρωση που η Tesla έχει κάνει μέχρι σήμερα στο tesla app

tesla app

Η εφαρμογή της Tesla για κινητά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που διαθέτει η αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι άλλωστε γεγονός ότι κάτοχοι διαχειρίζονται ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας της ιδιοκτησίας τους, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Η εφαρμογή χρησιμεύει ως κλειδί για να ξεκλειδώσει κανείς ένα όχημα της Tesla, να διαχειριστεί την θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και πολλά ακόμα.

Τα τελευταία χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει έμφαση στην εμπειρία του χρήστη και έτσι η εφαρμογή διευκολύνει πραγματικά την αλληλεπίδραση του με τα συστήματα και τις λειτουργίες που εμπεριέχονται στα οχήματα της Tesla.

Διαβάστε επίσης: Δείτε όλες τις ενημερώσεις της νέας έκδοσης της εφαρμογής της Tesla για κινητά 

Η Tesla κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη έκδοση (4.0) της εφαρμογής της για κινητά και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις μέχρι σήμερα.

Περιλαμβάνει μια πλήρη ανανέωση UI που δίνει στην εφαρμογή μια νέα εμφάνιση και μια  βελτιωμένη εμπειρία ειδικά για τους χρήστες που κατέχουν πολλαπλά προϊόντα Tesla, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα είτε για ενεργειακά προϊόντα.

abb_img
spot_img