Το Audi e-tron GT quattro ξεχώρισε στα World Car Awards 2022

Το Audi e-tron GT quattro κατέκτησε το βραβείο «World Performance Car» στην απονομή των φετινών World Car Awards.

Η Audi πρωταγωνιστεί στα συγκεκριμένα βραβεία από το 2005 και έχει λάβει αρκετούς τίτλους. Φέτος, μάλιστα, ήταν η σειρά του αμιγώς ηλεκτρικού Audi e-tron GT quattro. Το εν λόγω μοντέλο, λοιπόν, έλαβε τον τίτλο του «World Performance Car» για το 2022.

Audi: Ετοιμάζει το πρώτο Pick-Up στην ιστορία της;

Επιπλέον, η 18η απονομή των βραβείων έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι. Ακόμη, τα βραβεία αυτά έχουν το προσωνύμιο «Oscars of the automotive world».

Το επόμενο Audi RS6 θα είναι σε ηλεκτρική διάσταση!

Το Audi e-tron GT quattro που ξεχώρισε

Το Audi e-tron GT quattro ήταν, επίσης, υποψήφιο στις κατηγορίες «World Electric Vehicle of the Year» και «World Car Design of the Year». Το χαρακτηριστικό, το οποίο χάρισε στο μοντέλο το βραβείο, ήταν το εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας. Το συγκεκριμένο σύστημα, μάλιστα, διαθέτει τέσσερα θερμικά κυκλώματα.

Το Audi e-tron GT quattro νικητής στα World Car Awards

Επιπρόσθετα, λόγω αυτού του συστήματος, η μπαταρία και τα εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης παραμένουν σε ιδανική θερμοκρασία και αποδίδουν ανά πάσα στιγμή τα μέγιστα. Ο οδηγός, ακόμη, εάν θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομής e-tron, θα καθορίσει τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

Ο διάδοχος του Audi A3 θα είναι ηλεκτρικός!

Η μπαταρία, δηλαδή θα έχει ένα ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για φόρτιση, ακόμα και κατά την οδήγηση. Τέλος, κάτι τέτοιο συμβάλλει σε μια γρήγορη φόρτιση έως 270kW.

Audi: 3,3 δισ. δολάρια για εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων

Στόχοι της Audi

Η Audi στοχεύει στην παραγωγή αυτοκινήτων με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης από το 2026. Επιπλέον, από το 2025 και έπειτα τα εργοστάσια της γερμανικής φίρμας θα έχουν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Audi: Ξεναγήσου online στο εργοστάσιο των Βρυξελλών!

Την ουδετερότητα από άνθρακα παρατηρούμε στο εργοστάσιο των Βρυξελλών, στο Győr και στο Böllinger Höfe. Τέλος, το Αudi e-tron GT quattro παράγεται στο Böllinger Höfe.

 

abb_img
spot_img