Το DS E-Tense Performance δείχνει το μέλλον!

Με το DS E-Tense Performance και τεχνολογία από την Formula E, η DS μας δίνει μία πρόγευση από το μέλλον των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση του DS E-Tense Performance δίνει μια γεύση των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της γαλλικής φίρμας. Άλλωστε από το 2019, η DS Automobiles έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει μια 100% ηλεκτρική γκάμα.

Προφανώς με στόχο από το 2020 να είναι η μάρκα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη, μεταξύ των premium κατασκευαστών. Και αυτή είναι μόνο η αρχή για την γαλλική φίρμα!

Το DS 4 είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο του 2022

Με ισχύ 600 kW το DS E-Tense Performance

Το DS E-Tense Performance δείχνει το μέλλον!

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 600 kW (250 kW εμπρός και 350 kW πίσω). Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε 815 ίππους, με μέγιστη ροπή τα 8.000 Nm στους τροχούς.

Οι κινητήρες έχουν την υπογραφή της DS Performance, με τεχνολογία από τη Formula E για ακόμη πιο κορυφαία απόδοση. Με ικανότητα αναγέννησης 600 kW, το σύστημα μετάδοσης δίνει προτεραιότητα στην καλύτερη χρήση της ενέργειας. Επιπλέον, το φρενάρισμα γίνεται μόνο μέσω του συστήματος αναγέννησης.

Η DS Automobiles στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η μπαταρία είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του μοντέλου. Είναι compact σε διαστάσεις, τοποθετημένη μέσα σε «φωλιά» από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, σχεδιασμένη και αυτή από την DS Performance. Παράλληλα, έχει μία πρωτότυπη χημική σύνθεση που ψύχει τις κυψέλες, ώστε να παρέχει και να απορροφά επανειλημμένα τα 600 kW.

Το DS E-Tense Performance δείχνει το μέλλον!

Δοκιμές α λα Formula E

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η ομάδα DS Performance διοργανώνει τις πρώτες δοκιμές με το DS E-Tense Performance. Ο Jean-Éric Vergne και ο Antonio Felix da Costa, αμφότεροι πρωταθλητές της Formula E, είναι οι 2 δοκιμαστές του πρωτοτύπου. Αρχικά, για την ολοκλήρωση της εξέλιξής του, πριν τις εκτενείς δοκιμές σε πίστες και ανοιχτούς δρόμους. Στη συνέχεια, η γαλλική εταιρεία θα αποκαλύψει τα πραγματικά δεδομένα απόδοσης του DS E-Tense Performance.

Το DS 3 Crossback E-Tense αύξησε την αυτονομία του στα 341 χιλιόμετρα

abb_img