Το Electric Airstream concept είναι ένα…αυτοκινούμενο ηλεκτρικό τροχόσπιτο

Η Thor industries μόλις αποκάλυψε το νέο της πρωτοποριακό ηλεκτρικό Airstream concept.

Το νέο ταξιδιωτικό όχημα «eStream» είναι πραγματικά πρωτοποριακό. Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε αλλά και να το δείτε παρακάτω.

Νωρίτερα, η Thor Industries, η μητρική εταιρεία της Airstream, αποκάλυψε ένα ταξιδιωτικό ρυμουλκούμενο που μπορεί να κινηθεί μόνο του, χάρη σε έναν “επαναστατικό” ηλεκτρικό άξονα μετάδοσης κίνησης, ο οποίος αναπτύχθηκε από την ZF.

Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει σημαντική αυτονομία στα οχήματα ρυμούλκησης βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου για τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Airstream, οι ηλεκτρικοί κινητήρες του eStream μπορούν να μετακινήσουν το τρέιλερ με δική τους ισχύ, καθιστώντας όλους τους πρωτύτερα δύσκολους, αν όχι αδύνατους, ελιγμούς στάθμευσης ενός τρέιλερ, τόσο εύκολους, όσο το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας.

Η τεχνολογία που ανέπτυξε η εταιρία από κοινού (με τη ZF) δημιουργεί μια συγχρονισμένη σχέση μεταξύ ενός οχήματος και του ρυμουλκούμενου οχήματος, επιτρέποντας στο ρυμουλκούμενο να κινείται σε αρμονία με το άλλο όχημα, μειώνοντας έτσι την απαιτούμενη έλξη που συνολικά απαιτείται .

Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει σημαντικά το πιθανό εύρος του συνδυασμού τους. Στην ουσία, έχουν μετατρέψει το τρέιλερ, σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Έτσι, το τελευταίο RV από την Thor Industries, αναμφίβολα, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Thor Vision Vehicle

Το δεύτερο ηλεκτρικό concept ονομάζεται Thor Vision Vehicle (ή, “TVV”) και είναι ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που τροφοδοτείται από παρόμοιους ηλεκτρικούς κινητήρες που αναπτύχθηκαν από την ZF και τις ίδιες μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας με το eStream.

Μάλιστα προκειμένου να φτάσει σε αυτονομία σχεδόν 500 χλμ., η Thor συνεργάστηκε με τους ειδικούς μηχανικούς της Roush για να ενσωματώσει μια μικρή, κυψέλη καυσίμου υδρογόνου που μπορεί να παρέχει ισχύ στους ηλεκτρικούς κινητήρες του TVV και να φορτίζει τις μπαταρίες του.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του Whale Trailer Cabin μας «ταξιδεύει» στο μέλλον

«Έχουμε επικεντρωθεί σε μια στρατηγική ηλεκτροκίνησης εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό μας το ταξίδι», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thor, Μπομπ Μάρτιν.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αξιοποιήσαμε μια αναδυόμενη τεχνολογία και αναπτύξαμε από κοινού ευέλικτες, επεκτάσιμες και προσαρμόσιμες πλατφόρμες με βάση τις οποίες η οικογένεια των εταιρειών μας θα δημιουργήσει ξεχωριστά προϊόντα, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη RV».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!