Το EVmoji για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης 2021

Φέτος, η εκπαίδευση, η προσβασιμότητα και η αειφορία θα είναι τα κύρια θέματα της καμπάνιας για την World EV Day 2021.

Ακούστε το άρθρο

Οι ABB και Green.TV, εμπνευστές και διεθνείς πρεσβευτές της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρικών Οχημάτων (World EV Day), προάγουν την ιδέα της ηλεκτροκίνησης σε κάθε ηλικία, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση σε έναν κόσμο με μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών

Συμμετέχοντας ως κύριος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρικών Οχημάτων (World EV Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Σεπτεμβρίου, η ABB αναγνωρίζει ότι η επιτυχής μετάβαση στην αειφόρο ηλεκτρική κινητικότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, ο εορτασμός της World EV Day προσφέρει έναν διασκεδαστικό και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής σε λύσεις e-mobility. Αυτές θεωρούνται καίριας σημασίας για την επίτευξη ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από άνθρακα.

Φέτος, η εκπαίδευση, η προσβασιμότητα και η αειφορία θα είναι τα κύρια θέματα της καμπάνιας για την World EV Day 2021.

Οι μικροί φίλοι της ηλεκτροκίνησης υπέβαλαν ιδέες για το EVmoji

Φυσικά, η καμπάνια στοχεύει στην παρακίνηση περισσότερων ατόμων για ενασχόληση με την ηλεκτρική κινητικότητα. Όπως επίσης και στην υποστήριξη αειφόρων λύσεων μεταφορών για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Με αυτό το σκεπτικό, έλαβε τέλος ο διαγωνισμός με τίτλο «EVmoji» που αφορά στη δημιουργία ενός emoji ηλεκτρικού οχήματος.

Ο διαγωνισμός τοποθέτησε την επόμενη γενιά κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων στη θέση του οδηγού. Ειδικότερα, κάλεσε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών από όλον τον κόσμο, να υποβάλλουν την ιδέα τους για το EVmoji.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρικού Οχήματος 2021 με ένα μοναδικό EVmoji

Νικήτρια του διαγωνισμού η εντεκάχρονη Lucía από την Κεντρική Ευρώπη.

Το σχέδιο της Lucía θα λάβει τώρα το Unicode Consortium, ο oργανισμός τυποποίησης των emoji. Ζητώντας μάλιστα να αποτελέσει το έναυσμα για τη σχεδίαση του επίσημου EV emoji.

 

Η World EV Day και ο διαγωνισμός EVmoji συμβάλλουν στην κινητοποίηση της επόμενης γενιάς οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι προσδοκούν την αύξηση των παγκόσμιων ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων από περίπου 10 εκατομμύρια σήμερα, σε 145 εκατομμύρια το 2030.

Ο Frank Muehlon, Πρόεδρος της ABB στο E-mobility Division, σχολιάζει:

«Η World EV Day αποτελεί πλέον ένα σημαντικό γεγονός για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρική κινητικότητα και την αξία ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, που πρεσβεύει η ABB.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που είχε ο διαγωνισμός σχεδιασμού EVmoji. Ο οποίος προσέφερε μια φανταστική ευκαιρία για άτομα νεαρών ηλικιών, να μάθουν περισσότερα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Κρίνοντας από τα σχέδια που υποβλήθηκαν, το μέλλον φαντάζει πράγματι ηλεκτρικό».

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η ABB προάγει την εξέλιξη στην τεχνολογία ηλεκτρικών υποδομών με την καινοτομία βαθιά ριζωμένη στο DNA της.

Τώρα, η ABB οδηγεί τις εξελίξεις προς το μέλλον μιας κινητικότητας μηδενικών εκπομπών.

Τέλος, η ABB σχεδιάζει λύσεις ηλεκτροκίνησης για αειφόρες μεταφορές. Αυτές έχουν έχουν να κάνουν με απλούς οικιακούς φορτιστές EV. Μέχρι αμαξοστάσια στόλων ηλεκτρικών οχημάτων με εναέρια φόρτιση ηλεκτρικών λεωφορείων και φορτηγών. Όπως επίσης και φορτιστές υψηλής ισχύος για τους σταθμούς φόρτισης των αυτοκινητοδρόμων του μέλλοντος.

abb_img