Το Extreme E θα «ηλεκτρίσει» τη Σκωτία!

Ο επόμενος γύρος της off-road σειράς αγώνων Extreme E, θα λάβει χώρα σε ένα πρώην ανθρακωρυχείο στη Σκωτία, τον ερχόμενο Μάϊο.

Το Extreme E επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ότι επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή σειρά off-road αγώνων για αμιγώς ηλεκτρικά SUV θα λάβει χώρα στη Σκωτία, για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης το διήμερο 13-14 Μάϊου.

Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ο επόμενος αγώνας θα είναι Hydro X Prix. Μάλιστα, θα λάβει χώρα στην περιοχή Glenmuckloch σε ένα πρώην ανθρακωρυχείο και νυν υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και αιολικό πάρκο.

Cupra: Ανανέωση εν όψει… Extreme E 2023

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της σειράς Alejandro Agag, σχολίασε:

«Το Extreme E είναι ένα μοναδικό άθλημα για το σκοπό της αγωνιστικής σειράς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κατευθυνόμαστε στη Σκωτία τον Μάιο για το Hydro X Pri. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ιδανικότερη αγωνιστική τοποθεσία από το πρώην ανθρακωρυχείο Glenmuckloch».

Η επιλογής της εν λόγω τοποθεσίας στην Σκωτία δεν είναι τυχαία. Θα αποτελέσει φόρο τιμής στην μετάβαση του ανθρακωρυχείου, σε ένα υδροηλεκτρικό έργο. Ακόμη, σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, η εν λόγω τοποθεσία θα αποτελέσει ένα «φυσικό αμφιθέατρο» που θα παρουσιάσει τη μετάβαση της βιομηχανίας στην καθαρή ενέργεια.

Extreme E: Νίκη για την ομάδα της Cupra

Ο Alejandro Agag, δήλωσε σχετικά:

«Η τοποθεσία αυτή δεν θα προσφέρει μόνο μία από τις πιο δραματικές και ακραίες διαδρομές αγώνα που έχουμε δει στο παγκόσμιο ταξίδι μας. Θα αφηγηθεί και μία συγκλονιστική ιστορία για τη μετάβαση και την αλλαγή πορείας που πρέπει να ακολουθήσουν η ενεργειακή βιομηχανία και οι κοινότητες, αν θέλουμε να πετύχουμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής».

Η RXR είναι η πρωταθλήτρια του Extreme E

Ποια είναι η σειρά αγώνων Extreme E;

Για τους μη μυημένους, το Extreme E είναι μια σειρά αγώνων εκτός δρόμου, με έγκριση από τη FIA. Αυτή αναδεικνύει τις δυνατότητες των αμιγώς ηλεκτρικών SUV που διασχίζουν δύσκολες διαδρομές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, πέρα από την ψυχαγωγία που προσφέρει, αποτελεί διακριτική υπενθύμιση των παγκόσμιων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Τέλος, μέχρι το τέλος του 2023, θα δούμε αγώνες στην Ιταλία, τις ΗΠΑ ή την Βραζιλία και τη Χιλή.

Editorial