Το FIAT 500e «σαρώνει» τα ευρωπαϊκά βραβεία

Οι αναγνώστες του βελγικού περιοδικού αυτοκινήτου Le Moniteur Automobile εκτίμησαν ιδιαίτερα τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τις πολλαπλές διαθέσιμες επιλογές σε επίπεδο αμαξωμάτων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500e κατέκτησε ακόμα ένα βραβείο, αυτή τη φορά στο Βέλγιο από το περιοδικό αυτοκινήτου «Le Moniteur Automobile», φτάνοντας τις 19 διακρίσεις στην Ευρώπη.

Η νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα σημαντικών διακρίσεων, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει το βραβείο «Green Car» στο Γαλλικό θεσμό Automobile Awards 2020, καθώς και τα «Car of the Year and Best Small Electric Car» της Βρετανικής έκδοσης Driving Electric’s.

Παράλληλα, η ξεχωριστή, όσο και έξυπνη σχεδίαση του μοντέλου, του εξασφάλισαν το βραβείο «Best Design 2020» του Γερμανικού περιοδικού Auto Motor und Sport, αλλά και το «Best Design Concept» στο διεθνή θεσμό Red Dot Design Awards.

To FIAT 500e ανακηρύχθηκε «Small Car of the Year» στα News UK Motor Awards

Οι αναγνώστες του βελγικού περιοδικού αυτοκινήτου αναγνώρισαν ιδιαίτερα τον προηγμένο χαρακτήρα του μοντέλου, τις πολλαπλές επιλογές αμαξωμάτων (hatchback, cabrio και 3+1), αλλά και το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μια γοητευτική, όσο και ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την παρουσίαση του πριν περίπου ένα χρόνο, το ηλεκτρικό FIAT 500 έχει κατακτήσει 19 βραβεία, ενώ επιπλέον αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία του σε 13 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

H τιμή στην Ελλάδα με επιδότηση

 

Fiat 500e in Athens

Στην Ελλάδα το αμιγώς ηλεκτρικό 500 είναι διαθέσιμο με δύο επίπεδα χωρητικότητας μπαταρίας (24kWh και 42kWh), τρία αμαξώματα (hatchback, cabrio και το καινοτόμο 3+1), ενώ το σύνολο των εκδόσεων καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με ισχύ έως και 200.000 χλμ. και αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Οι τιμές του FIAT 500e με το όφελος που προκύπτει από την κρατική επιδότηση για αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ξεκινούν από τις 22.477 ευρώ.

Η ιστορική πίστα δοκιμών της Fiat στο Λινγκότο «πρασίνισε» και είναι μόνο για ηλεκτρικά

Το FIAT 500e κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, το οποίο αποτελεί ένα νέο οικοσύστημα που έχει στο επίκεντρο του το θρυλικό μοντέλο, τη μονάδα παραγωγής, αλλά και τις πρωτότυπες εγκαταστάσεις πολιτισμού Casa 500 και La Pista 500.

 

Βασικό στοιχείο της αναβαθμισμένης εγκατάστασης αποτελεί η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου V2G «Vehicle-to-Grid» στην Ευρώπη, όπου τα ηλεκτρικά FIAT 500 συμβάλλουν στη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης και τη μέγιστη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα με τη δυνατότητα του να συνεργάζεται με δίκτυα V2G, το ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT διαθέτει ενσωματωμένο ταχυφορτιστή με δυνατότητα έως 85kW, στοιχείο που του επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο να φορτίζει σε μόλις 35 λεπτά και να ανακτά αυτονομία 50 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά.

Παράλληλα, με το πρόσφατο εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου στο Ισραήλ και τη Βραζιλία, το νέο 500 ξεκινά την πορεία του για να καταστεί ένα πραγματικά παγκόσμιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Το ηλεκτρικό Fiat 500 επιβραβεύει τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον οδηγούς

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!