Το πρώτο Porsche Charging Lounge άνοιξε και μας περιμένει!

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Porsche θα μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες τους, στους νέους σταθμούς Porsche Charging Lounge.

Η Porsche αναπτύσσει το δικό της δίκτυο ταχείας φόρτισης, όπως έχει κάνει και η Tesla με τους φορτιστές Supercharger. Οι σταθμοί φόρτισης της γερμανικής εταιρείας θα έχουν την ονομασία Porsche Charging Lounge και εκτός από φόρτιση θα προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στους πελάτες της μάρκας.

Το πρώτο πιλοτικό Porsche Charging Lounge άνοιξε πρόσφατα έξω από την πόλη Bingen am Rhein. Προσφέρει 6 σταθμούς ταχείας φόρτισης DC 300 kW και 4 σημεία φόρτισης AC 22 kW. Τα επόμενα που θα ανοίξουν είναι στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη με Porsche Taycan σε χρόνο ρεκόρ!

Ένας χώρος φόρτισης και… ξεκούρασης

Η γερμανική μάρκα θα δημιουργήσει τους εν λόγω χώρους, στις πιο σημαντικές διαδρομές της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, τα Porsche Charging Lounge θα μας περιμένουν σε πολυσύχναστες διαδρομές με αυξημένη ροή κυκλοφορίας, ενώ θα είναι ανοικτά όλο το 24ωρο.

Επιπλέον, οι χώροι εκτός από τη φόρτιση που θα προσφέρουν, θα φροντίζουν και τον χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός όσο φορτίζει το αυτοκίνητό του θα μπορεί να χαλαρώσει και να… «φορτίσει» και τις δικές του μπαταρίες για να συνεχίσει ξεκούραστος τη διαδρομή.

Υβριδική Porsche Cayenne με πάνω από 700 ίππους

Το πρώτο Porsche Charging Lounge άνοιξε και μας περιμένει!

Porsche Charging Lounges και για plug-in hybrid μοντέλα

Φυσικά, στα νέα Porsche Charging Lounges θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους και τα plug-in hybrid μοντέλα της φίρμας. Η φόρτιση θα είναι εφικτή μέσω των ισχυρών φορτιστών της εταιρείας Alpitronic.

Οι εν λόγω ταχυφορτίστες παρέχουν προς το παρόν ισχύ 300 kW, ενώ μελλοντικά θα υπάρξει αναβάθμιση για ακόμη μεγαλύτερη ισχύ. Ειδικότερα, μέχρι τις αρχές του 2024, θα είναι εφικτή η φόρτιση με ισχύ 400 kW.

Η Porsche Vision 357 Speedster ηλεκτρίζει τις αναμνήσεις!

Μοναδική και έξυπνη σχεδίαση

Η σχεδίαση των Porsche Charging Lounges είναι ξεχωριστή, τονίζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Πιο αναλυτικά, μία λεπτή οροφή ενώνει τα σημεία φόρτισης με το κυρίως κτίριο, το οποίο διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Επίσης, τα έντονα χρώματα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο κυριαρχούν στον χώρο, προσδίδοντας μία ατμόσφαιρα γεμάτη ευεξία.

Να σημειώσουμε ότι ο πιλοτικός χώρος που άνοιξε τις πύλες του πρόσφατα, διαθέτει αντλία θερμότητας η οποία θερμαίνει και κλιματίζει τον χώρο, ενώ λειτουργεί χωρίς ορυκτά καύσιμα. Για την ακρίβεια, αντλεί την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα των ηλιακών κυψελών στην οροφή.

Η Porsche μας δείχνει και την καλλιτεχνική φύση της

Μόνο για κατόχους Porsche

Τα Porsche Charging Lounge είναι ενσωματωμένα στην υπηρεσία φόρτισης Porsche και εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης του κάθε μοντέλου. Ο εκάστοτε οδηγός θα πρέπει να διαθέτει μία «ταυτότητα» Porsche, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο.

Με αυτή θα έχει πρόσβαση τόσο στους σταθμούς φόρτισης όσο και το σαλόνι τους. Τέλος, σε ότι αφορά την τιμή της φόρτισης, αυτή είναι στα 0,33 ευρώ ανά kWh.

Editorial